Koken met Hugo!

Heerlijke maaltijdsoep met noedels, spinazie en ei mét crispy chili-olie

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Heerlijke maaltijdsoep met noedels, spinazie en ei mét crispy chili-olie
RTL

Vandaag maakt Hugo een heerlijke snelle maaltijdsoep met noedels, spinazie en eieren. Deze soep wordt ook wel 'egg drop noodle soup' genoemd. De eieren worden op het einde gedropt in de soep, zodat er heerlijke slierten ontstaan. Om de noedelsoep meer pit te geven maakt Hugo ook crispy chili-olie erbij. Haal alle ingrediënten in huis en ga aan de slag!

Hugo maakt vandaag een heerlijke maaltijdsoep met chili-olie. Het recept bestaat uit twee delen: noedelsoep met spinazie en ei én crispy chili-olie. We beginnen met de soep en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de crispy chili-olie.

Noedelsoep met spinazie en ei – Egg drop noodle soup met spinazie

  • Maaltijdsoep voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 3 tenen knoflook
  • 6 cm gemberwortel
  • 1750 ml groentebouillon
  • 200 gr. tarwenoedels
  • 1 limoen
  • sojasaus
  • 400 spinazie
  • 2 lente-uien
  • 4 eieren
  • crispy chili-olie (zie recept of kant-en-klaar)

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel de knoflook en schil de gember. Kneus daarna de gember en knoflook met de zijkant van je mes en doe ze in een pan met de groentebouillon. Breng het aan de kook en draai vervolgens het vuur laag en laat het zacht trekken.

Stap 2: Breng een pan ruim water aan de kook en kook hierin de noedels zoals is aangegeven op de verpakking. Giet de noedels af en spoel ze af onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren.

Stap 3: Vis de gember en de knoflook uit de bouillon. Breng daarna de bouillon op smaak met limoensap en eventueel sojasaus. Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken.  

Stap 4: Schep de spinazie uit de soep in 4 soepkommen.

Stap 5: Kluts de eieren en giet ze langzaam – terwijl je met een pollepel of garde rondjes draait – in de soep. Roer niet te snel, anders krijg je geen mooie stukjes ei.

Stap 6: Verdeel de noedels over de kommen en schep de soep hierop. Snijd de lente-ui in dunne ringen en strooi over de soep. Serveer de maaltijdsoep met de crispy chili-olie.

Crispy chili-olie  

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 3 tenen knoflook
  • 250 milliliter neutrale olie
  • 50 gr. chilivlokken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gr. gebakken uitjes

Extra benodigdheden:

  • keukenpapier
  • schoon potje om je chili-olie in te bewaren

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Verhit 50 ml van de olie op halfhoog vuur en bak hierin de knoflook in een paar minuten goudbruin en krokant. Pas op dat het niet verbrandt!

Stap 2: Plaats een zeef boven een tweede pan en giet de olie met de knoflook af. Laat daarna de knoflook uitlekken op keukenpapier.  

Stap 3: Doe de knoflookolie met de overige olie en de chilivlokken in een pannetje en zet het vuur halfhoog. Verwarm het circa in 3 minuten, tot de olie knalrood en heel geurig is.

Stap 4: Zet het vuur uit en voeg de sojasaus, zout en suiker toe. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de gebakken knoflook en uitjes toe.

Stap 5: Doe de crispy chili-olie in een schone pot.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken