Koken met Hugo!

Heerlijke Koreaanse stoof met kimchi en een frisse komkommersalade

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Heerlijke Koreaanse stoof met kimchi en een frisse komkommersalade
RTL

Vandaag maakt Hugo een heerlijke Koreaanse kimchistoof met Hollandse speklappen en daarnaast een komkommersalade. Kimchi is een gefermenteerde kool en lijkt in zekere zin op de Hollandse zuurkool, maar dan net even anders. Dit hele gerecht is niet alleen erg lekker, maar ook fris van smaak.

Het recept bestaat uit twee delen: de kimchistoof en komkommersalade. We beginnen met de kimchistoof en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de salade.

Koreaanse kimchistoof – kimchi jjigae

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 45 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gr. speklappen
  • 1 ui
  • neutrale olie
  • 200 gr. shiitakes
  • 1 eetlepel gochujang
  • 320 gr. kimchi
  • 200 ml water
  • ½ eetlepel suiker
  • zout en peper
  • 300 gr. basmatirijst
  • 2 lente-uien

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de speklappen in grote blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de speklappen. Voeg na 3 minuten de ui toe en bak nog 5 minuten.  

Stap 2: Snijd de shiitakes in reepjes en voeg met de gochujang toe aan de pan. Voeg daarna de kimchi, het water en de suiker toe en breng het op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan stoof het 15-20 minuten op laag vuur.

Weetje: Gochujang is gefermenteerde peperpasta met sojabonen. 

Stap 3: Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.

Stap 4: Schep de rijst en kimchistoof op de borden en bestrooi met lente-ui.

Komkommersalade

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • ½ chilipeper
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 limoen
  • 30 gr. gezouten pinda’s

Bereidingswijze:

Stap 1: Halveer de komkommer overlangs, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine halve manen.

Stap 2: Pel en snipper de sjalot. Verwijder de zaadjes uit de chili en snijd heel fijn.  

Stap 3: Doe de komkommer, sjalot en chilipeper in een kom en voeg de vissaus, sesamolie en sap van een limoen toe.

Stap 4: Hak de pinda’s fijn en voeg voor het serveren toe.  

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken