Spinaziesoep met Parmezaan croutons

·Aangepast:
Spinaziesoep met Parmezaan croutons
Aangeboden door Iglo

Heb je nog restjes over, maar weet je niet goed wat je er nog mee kunt doen? Hugo en Froukje helpen je met een lekker recept. Vandaag maken zij een snelle en lekkere spinaziesoep met overgebleven aardappels. Heb jij ook een uitdaging voor Hugo? Deel deze dan op de socials met RTL Wonen. Maar nu gaan we eerst aan de slag met de spinaziesoep! 

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding circa 30 minuten

Ingrediënten

  • 750 g Iglo spinazie à la crème
  • 4 sneetjes oud brood
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • ½ theel. chilivlokken
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 300 g vastkokende aardappels (gekookt)
  • 1 citroen
  • zwarte peper

Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukken en meng met een paar eetlepels olijfolie, de Parmezaanse kaas, een klein beetje zout en zwarte peper.

Stap 2: Plet 2 tenen knoflook (in de schil) met de zijkant van je mes en meng door het brood. Spreid alles uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 15 minuten, tot het brood knapperig en goudbruin is.

Stap 3: Snipper intussen de ui en hak de rest van de knoflook fijn. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit daarin de ui en knoflook met de chilivlokken.

Stap 4: Voeg de spinazie à la crème toe en verwarm tot deze is ontdooid.

Stap 5: Haal de pan van het vuur en voeg de groentebouillon toe. Pureer de soep met een staafmixer.

Stap 6: Zet de pan terug op het vuur en breng de soep aan de kook. Laat zachtjes pruttelen zodat de smaken intrekken.

Stap 7: Snijd intussen de gekookte aardappels in blokjes. Voeg deze toe aan de soep en kook 1 minuut mee.

Stap 8: Rasp de citroen en bewaar de zest apart. Knijp het sap uit boven de soep en roer erdoor.

Stap 9: Verdeel de soep over 4 kommen en maak af met de Parmezaancroutons en de citroenrasp.

Dit is een artikel van