HOGE OGEN GOOIEN

Tom en Joe lachen om hoge verwachtingen van hun radioshow bij 3FM

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTom en Joe lachen om hoge verwachtingen van hun radioshow bij 3FM
RTL

Tom de Graaf en Joe Stam vinden het niet realistisch dat zij met een uurtje radio per dag vanaf januari hoogstpersoonlijk NPO 3FM uit het slop kunnen trekken. "Ik hoor dat wij het verschil moeten maken, dat vind ik nogal wat", zegt Joe tegen het ANP. Hij moet een beetje lachen om die hoge verwachtingen.

"Iedereen mag het blijven roepen en zeggen, maar ik heb niet de verwachting dat de cijfers straks verdubbeld zijn"

Het duo verhuisde recent naar BNNVARA. Ze zijn afkomstig van Qmusic, waar ze als sidekicks 'Tom van de intercom' en 'Joe Stagiair van de show' te horen waren in de ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga. Voor BNNVARA maken ze vanaf 1 januari elke werkdag van 09.00 tot 10.00 uur radio.

"Het is maar een uurtje", stipt Tom aan. "Het is niet dat wij een programma van vier uur krijgen. Dus je moet wel een beetje realistisch zijn met de vraag hoe groot het verschil gaat worden." Joe vult aan: "Iedereen mag het blijven roepen en zeggen, maar ik heb niet de verwachting dat de cijfers straks verdubbeld zijn."

Qmusic-sidekicks Tom en Joe nement afscheid na 'fantastische jaren'
Lees ook

Qmusic-sidekicks Tom en Joe nement afscheid na 'fantastische jaren'

Een eigen show is desondanks een jongensdroom die in vervulling gaat. Ze hoefden dan ook niet lang na te denken over de vraag of ze moesten overstappen. "Het is wel dubbel, want je weet wat je achterlaat", zegt Joe. Het team van Mattie en Marieke is volgens hem als een hechte vriendengroep. "Maar je wilt ook zelf een keer achter die mic zitten, het helemaal zelf doen en een show met je eigen naam. We gaan het gewoon proberen."

"De grote valkuil is dat we straks te veel willen doen", denkt Tom. "Het is nu nog zoeken naar balans: wat doe je wel en wat doe je niet? De bedoeling is wel dat we persoonlijke verhalen blijven delen, wat we ook al bij Mattie & Marieke deden. Het moet een energiek uurtje worden: het is een moment dat mensen net op kantoor of werk aankomen. Voor die mensen moet het de start van de werkdag worden en dan vooral met een lach."

Als dat goed loopt, willen Tom en Joe langzaam nadenken over meer uren. "Laten we eerlijk zijn: we hebben dit nog nooit gedaan. Maar als we het onder de knie hebben en het gaat lekker, dan is natuurlijk de ambitie om groter te gaan en meer uur te krijgen", aldus Tom. En misschien ooit een plekje in het Glazen Huis van 3FM? "Dat zou echt waanzinnig zijn", besluit Joe.

Lees meer over
Qmusic3FM3FMRadioRadio programma