ONGTSTUIMIG

Het roerige liefdesleven van Stefano Sanders in GTST onder de loep

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLHet roerige liefdesleven van Stefano Sanders in GTST onder de loep
RTL

Bas Muijs (47) houdt er met zijn personage Stefano Sanders een onstuimig liefdesleven op na in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Van zijn huwelijk met de vurige Yasmin (Fajah Lourens) tot zijn huwelijksaanzoek aan de veel jongere Merel (Sophie Bouquet). En eh, vergeten we zijn relatie met Janine (Caroline De Bruijn) niet?

Stefano is de casanova van Meerdijk. Al vanaf zijn entree in het soapdorp in 1999 weet de broer van Ludo (dan nog in de veronderstelling dat hij Ludo's zoon is) menig vrouw te charmeren. Te beginnen met Roos (Guusje Nederhorst) en later volgen onder anderen Charlie (Aukje van Ginneken), Daantje (Liesbeth Kamerling) en Roxy (Anouk van Nes). Maar de meest spraakmakende relaties heeft hij toch wel met de volgende dames gehad.  

Stefano en Bowien 

Bowien, gespeeld door Tanja Jess, is een van Ludo's grootste rivalen als Stefano haar leert kennen. De relatie zorgt voor flink wat wrijving met Ludo. Stefano gooit olie op het vuur door Bowien voor Ludo's neus ten huwelijk te vragen. Daar wil Ludo uiteraard een stokje voor steken. Aanvankelijk tevergeefs. Tot die ene cliffhanger die nog in het geheugen van menig doorgewinterd GTST-fan gegrift staat: Ludo achtervolgt de tortelduiven op hun huwelijksreis naar Finland, om Bowien daar van een klif te laten storten. En zo gaat Stefano van een net getrouwde man naar weduwnaar. 

Stefano en Yasmin 

Ditmaal zijn de rollen omgedraaid en is het de vurige Yasmin (Fajah Lourens) die Stefano weet te veroveren. Ook wat het huwelijksaanzoek betreft neemt zij het heft in handen: Yasmin gaat op haar knieën voor Stefano, waarop hij ja zegt. Als de beruchte brand in Scala uitbreekt, raakt Yasmin zwaargewond en verbrand. Stefano helpt haar door een depressie heen, maar besluit per direct een scheiding aan te vragen als hij achter een groot geheim van haar komt.

Yasmin bekent namelijk dat ze al die tijd heeft geweten wie er achter de ontvoering van zijn nichtje Nina (Marly van der Velden) heeft gezeten, namelijk haar beste vriendin Isabella (Victoria Koblenko). Nog voor de scheiding rond is, sterft Yasmin bij een auto-ongeluk. Door toedoen van Stefano, na een ruzie met Nick Sanders (Christophe Haddad). Met het grootste schuldgevoel en in diepe rouw laat Stefano Meerdijk achter voor New York. Zoon Lucas (op latere leeftijd gespeeld door Ferry Doedens) reist zijn vader achterna. 

GTST bedeelt Thijs Boermans eerste sappige soapscène toe 
Lees ook

GTST bedeelt Thijs Boermans eerste sappige soapscène toe 

Stefano en Janine 

Over Lucas gesproken: je zou het haast vergeten of niet willen geloven, maar ook Janine - de onlosmakelijke wederhelft van Ludo en dus schoonzus van Stefano - heeft een romance met hem gehad. Ze hebben zelfs samen een zoon: Lucas dus. Tijdens haar zwangerschap heeft Janine een relatie met Ludo, die geen idee heeft van de affaire die zij met Stefano heeft gehad. Als Bowien vlak voor haar dood in Finland verraadt dat niet Ludo, maar Stefano de vader is, is Ludo in alle staten. Later volgt er nog een verstandshuwelijk tussen Janine en Stefano, omwille van de voogdij over Lucas, maar ook om Ludo te sarren.  

Stefano en Tiffy 

Nog meer over Lucas. Hij keert eerder dan zijn vader terug in het soapdorp en gaat hier net als zijn vader een soort verstandshuwelijk aan met zijn beste vriendin Tiffy, die via kunstmatige inseminatie zijn kind draagt. Nadat de twee elkaar het jawoord hebben gegeven, treft hij zijn vader zoenend met zijn kersverse vrouw aan in de wc's. Classy

Stefano en Merel

Het is wel duidelijk dat Stefano na zijn comeback zijn charmes nog niet verleerd is en zijn oog ook op jongere dames laat vallen. Zo ook op Merel, die nog student is. Hun relatie doet vanwege het leeftijdsverschil veel stof opwaaien en het duo maakt in korte tijd veel mee. Van een abortus tot Stefano die deels verlamd raakt na de kettingbotsing in de zomercliffhanger. Is Merel dan eindelijk de ware voor Stefano en blijft haar het lot van zijn voorgaande vrouwen bespaard?

Lees meer over
Bas MuijsCaroline de BruijnFajah LourensTanja JessSophie BouquetGTST