KORT MAAR KRAGTSTIG

Noa Zwan neemt afscheid van GTST: 'Ik ga het enorm missen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jasper SuykNoa Zwan neemt afscheid van GTST: 'Ik ga het enorm missen'
RTL

Noa Zwan (18) is nog maar net terug in 'Goede Tijden, Slechte Tijden', maar haar personage Demi laat Meerdijk nu alweer achter zich. Donderdagavond hebben kijkers gezien hoe de Verduyntjes een afscheidsfeestje voor haar organiseren.

"Ik moest heel hard huilen bij m'n laatste scène"

Zowel Noa als soapmoeder Tamara Brinkman waren een poos niet te zien in GTST. Demi werd na de kettingbotsing in de zomercliffhanger overgebracht naar een brandwondencentrum in Duitsland en haar moeder Saskia reisde haar achterna. Na een pittige revalidatie en huidtransplantatie mag Demi thuis verder herstellen. Maar dat doet ze liever over de grens: samen met Jesse (Tyeppe Troost) en haar zoontje Tom vertrekt ze naar Marokko.

Tamara Brinkman, Noa Zwan én oude bekende terug in GTST
Lees ook

Tamara Brinkman, Noa Zwan én oude bekende terug in GTST

Waarom Noa GTST verlaat? "Ik wilde heel graag een opleiding gaan doen, liefst het conservatorium, en daar ben ik nu voor aangenomen", legt ze uit aan RTL Boulevard. Daar is de actrice natuurlijk heel blij mee. "Ik heb heel veel zin in het nieuwe avontuur." Maar de opleiding combineren met schitteren in GTST gaat niet. "Want het is best een pittige opleiding. Ik ga het enorm missen hier, maar ik heb ook wel heel veel zin in het conservatorium." 

Vooral de lol op de set gaat Noa missen. "Ik moest heel hard huilen bij m'n laatste scène", zegt ze. "Ik heb zo veel gelachen hier. Ik heb echt vriendschappen opgebouwd." Ook zegt ze 'superveel geleerd' te hebben van haar tijd in Meerdijk. "Het was een heel mooie leerschool voor mij", aldus Demi, die hoopt dat GTST een springplank voor meer acteerrollen is geweest. "Het is zo'n veilige haven. Je komt hier bijna elke dag, ik was een tijdje vaker bij GTST dan thuis."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Uit de nieuwe castfoto is gebleken dat Marwan (Hassan Slaby), de vader van Demi's zoontje, zijn comeback maakt. Wanneer precies is nog niet duidelijk.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland. Dit staat de Meerdijkers in november te wachten: 

Lees meer over
Noa ZwanGTST