Baas boven baas

Baas B laat weer eens muzikaal van zich horen op tv in Secret Duets

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBaas B laat weer eens muzikaal van zich horen op tv in Secret Duets
RTL

Baas B (41) kent grote successen aan het begin van deze eeuw met Lange Frans (43). Inmiddels is hij niet zo vaak meer in de media, maar hij laat zich eindelijk weer eens een keer zien in 'Secret Duets'.

"Ik schaam me helemaal kapot"

Aan April Darby de eer om met de ster uit de zero's te zingen. Niet iedereen heeft meteen door wie het is bij het horen van de eerste klanken, terwijl Baas B nog verdekt opgesteld staat. "Wat ik wel hoor is een heerlijk Amsterdams accent", zegt April. "Ik heb het idee dat ik naar deze stem heb geluisterd." Het geluid dat de secret singer produceert, klinkt herkenbaar. "Het is een bekende stem van vroeger", zegt rapper Donnie. 

Louisa Janssen verward door hint Secret Duets: ‘Deze tijger is niet voor de poes?!’
Lees ook

Louisa Janssen verward door hint Secret Duets: ‘Deze tijger is niet voor de poes?!’

Voordat de muur omhooggaat, zegt April dat dit Baas B moet zijn. En dat blijkt ook zo te zijn. Een van de hints was Diemen, dat slaat op het nummer 'Mee Naar Diemen-Zuid'. Presentator Jamai Loman vraagt zich af of Baas B daar nog steeds woont. "Nee, mijn vader wel nog. Ik kom er nog wel. Ik woon in Amsterdam-Zuid", vertelt hij. 

April is niet de enige die het goed heeft geraden, ook Donnie en René Froger hebben het goed. Buddy Vedder daarentegen niet. "Ik schaam me helemaal kapot", zegt hij. "Omdat wij gewoon samen voetballen." 

Hoewel we niet veel van Baas B horen, zit hij niet stil. "Ik ben momenteel bezig met een nieuw, leuk project met een zangeres", onthult hij. "Ik ben ook nog psycholoog daarnaast. Ik combineer psychologie en muziek. Dus ik doe allerlei leuke dingen, altijd met muziek." 

Secret Duets zie je elke donderdag om 20.30 uur bij RTL 4. Bij Videoland kijk je het programma terug. 

Lees meer over
Baas BSecret Duets