DAT IS NIET ZO VLAAI

Publiekslieveling neemt afscheid in Heel Holland Bakt: 'Voel het aankomen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Omroep MAX/screenshot Heel Holland Bakt 25 februari 2024Publiekslieveling neemt afscheid in Heel Holland Bakt: 'Voel het aankomen'
RTL

In de vijfde aflevering van 'Heel Holland Bakt' gaan de overgebleven kandidaten aan de slag met klassiekers. Het zijn geen makkelijke opdrachten en niemand is zeker van een plek in de volgende aflevering. Er wordt zowaar een meesterbakker naar huis gestuurd: Pien moet de tent verlaten.

"Ze vallen spontaan uit je kroonluchter"

Van Limburgse vlaai tot huzarensalade: de kandidaten van Heel Holland Bakt staan ook in deze aflevering voor een grote uitdaging. Het maken van een eigen huzarensalade blijkt een moeilijke opdracht voor Pien. Ze heeft het namelijk nog nooit gegeten. Maar het gaat pas echt mis bij de koekjeskroonluchter.

De bakkers maken drie verschillende soorten 'klassieke' koekjes, die ze vervolgens als kroonluchter ophangen. Het is hierbij cruciaal dat de koekjes op goede temperaturen worden gebakken, want anders blijven ze niet in de kroonluchter hangen. 

Doordat Pien de verschillende formaten koekjes tegelijk heeft gebakken, zijn ze onregelmatig gekleurd en dat is volgens Robèrt van Beckhoven 'erg jammer'. Net nadat Robèrt zijn commentaar op de kroonluchter van Pien heeft gegeven, valt er een koekje naar beneden. "Ze vallen spontaan uit je kroonluchter", stelt Janny van der Heijden. 

Polonaise zorgt voor blinde paniek in Heel Holland Bakt: 'Hij pleurt in elkaar'
Lees ook

Polonaise zorgt voor blinde paniek in Heel Holland Bakt: 'Hij pleurt in elkaar'

In vergelijking met haar medekandidaten heeft Pien deze aflevering het slechtst gescoord. "Ik ga naar huis. Ik voel het aankomen." Waarop de juryleden haar inderdaad vragen om de tent te verlaten.

Op de website van het programma blikt Pien trots terug op haar deelname. "Ik kijk met veel plezier terug op het HHB-avontuur. Het was erg hectisch, maar ik heb ontzettend veel bijgeleerd. Met name Robèrts tips en tricks zijn goud waard!" 

Ze vervolgt: "Ook heb ik vreselijk veel gelachen met alle andere kandidaten en zou ik, als ik volgend jaar me weer zou mogen aanmelden, zo weer mee willen doen. Elke aflevering was een feestje."

Pien heeft tussen de opnames door maar weinig tijd om te oefenen, wat haar nekt in de vijfde aflevering. "Ik werkte fulltime tijdens de opnames, afgezien van de opnames op vrijdag. Daardoor was het soms lastig om de tijd te vinden voor het oefenen van de recepten en het uitschrijven hiervan. Veel vrije tijd had ik hierdoor ook niet over. Omdat ik soms thuis kon werken had ik het geluk dat ik soms een taartje in de pauze de oven in kon schuiven."

Heel Holland Bakt zie je elke zondag om 20.30 uur bij NPO 1. Kijk de aflevering hier terug. 

Lees meer over
Robèrt van BeckhovenJanny van der HeijdenAndré van DuinHeel Holland Bakt