Hallelujah

Jesus Christ Superstar behaalt recordaantal nominaties bij Musical Awards

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJesus Christ Superstar behaalt recordaantal nominaties bij Musical Awards
RTL

De musical 'Jesus Christ Superstar' is dit jaar de grootste kanshebber bij de uitreiking van de Musical Awards op 24 april. De productie is in totaal veertien keer genomineerd, een recordaantal. Ook 'Mamma Mia!' is een grote kanshebber met elf nominaties. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala op 24 april in het AFAS Theater in Leusden.

Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg en wordt live uitgezonden door AVROTROS op NPO1.

Voorproefje van Frozen-musical te zien tijdens Musical Awards Gala
Lees ook

Voorproefje van Frozen-musical te zien tijdens Musical Awards Gala

Jesus Christ Superstar en Mamma Mia! maken beide kans op de prijs voor beste Grote Musical. In die categorie zijn ook Het Was Zondag in het Zuiden en De Man van La Mancha genomineerd. In de categorie Kleine Musical zijn de kanshebbers De Mol en de Paradijsvogel, Melk, Boni en Ver Van Je Bed.

Bij de acteerprijzen zijn Jeangu Macrooy en Lucas Hamming (beiden Jesus Christ Superstar), Buddy Vedder (Het Was Zondag in het Zuiden) en René van Kooten (Mamma Mia!) genomineerd voor de prijs voor beste Mannelijke Hoofdrol in een grote musical. In de categorie Beste Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical zijn de nominaties voor Brigitte Heitzer (Mamma Mia!), Shanna Slaap (Pretty Woman), Lucretia van der Vloot (De Man van La Mancha) en Renée van Wegberg (Het Was Zondag in het Zuiden).

De nominaties zijn vastgesteld door een vakjury. Die bestaat uit Hilde Scholten, Jamai Loman, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder en Dianne Zuidema. Net als in voorgaande jaren kan het publiek ook stemmen voor de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical en de Eventim Publieksprijs voor Beste Familiemusical.