Jennie gaat ontspan(je)nen

Jennie Jelies uit Een Huis Vol Emigreert keert terug naar Urk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVJennie Jelies uit Een Huis Vol Emigreert keert terug naar Urk
RTL

Vanavond is alweer de laatste aflevering te zien van het succesvolle programma ‘Een Huis Vol Emigreert’. Jennie (17), een van de dochters van de familie Jelies, vertelt aan KRO-NCRV hoe het met haar gaat en maakt bekend dat ze een belangrijk besluit genomen heeft.

"Ik heb wel veel contact met ze, maar ik zou ze ook graag weer willen zien"

De emigratie van de familie Jelies naar Spanje was voor het hele gezin een spannende periode. Ook dochter Jennie ging het vertrek uit Nederland niet in de koude kleren zitten. Ook al is ze vooral positief over haar nieuwe leven in Spanje, ze mist toch haar vrienden in Nederland. Jennie: "Ik heb wel veel contact met ze, maar ik zou ze ook graag weer willen zien." 

Een huis vol-familie Jelies gooit eetpatroon om na emigratie
Lees ook

Een huis vol-familie Jelies gooit eetpatroon om na emigratie

Daarom heeft ze besloten om in de zomer terug te keren naar Urk om daar te gaan werken op een veerboot die tussen Urk en Enkhuizen vaart. Ze kan haar Nederlandse vrienden dan weer in de armen sluiten en heeft zelfs al een tripje met haar vriendengroep gepland naar Griekenland. Een fijn vooruitzicht voor de oudste dochter van het gezin. 

Moeder Janneke is trots op haar dochter en staat volledig achter haar keuze. “Ik heb liever een gelukkig meisje in Nederland, dan een ongelukkig meisje bij ons.” Na de zomer komt Jennie weer terug naar Spanje. Ze hoopt dan een leuke Urker gevonden te hebben die met haar mee terug kan reizen. 

Lees meer over
Familie JeliesEen Huis Vol