De tijd van onbezorgdheid is voorbij

GTST luidt zomercliffhanger in met schokkend nieuws over Nola

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jasper SuykGTST luidt zomercliffhanger in met schokkend nieuws over Nola
RTL

Wat gaat toch die onverwachte aankondiging zijn die heel Meerdijk tot tranen zal roeren in de zomercliffhanger? Videoland-kijkers die de nieuwste aflevering van 'GTST' al hebben gezien, zijn inmiddels op de hoogte van schokkend nieuws. Het betreft Nola (Noa Jacobus, 20).

Let op: dit artikel bevat spoilers!

"Heb ik kanker?"

Wekenlang vreesden GTST-fans dat de zomercliff van dit seizoen het afscheid van Laura (Jette van der Meij) zou gaan betekenen. Toen deze week bleek dat dat niet het geval is, was de grote vraag welke ontwikkeling dan voor zo'n emotionele avond zou gaan zorgen in het soapdorp. Bij Videoland wordt dat nu duidelijk: in de nieuwste aflevering, die voor RTL 4-kijkers volgende week woensdag te zien is, krijgt tiener Nola schokkend gezondheidsnieuws te horen.

Zó loopt dramatische GTST-scène met Laura op Curaçao af
Lees ook

Zó loopt dramatische GTST-scène met Laura op Curaçao af

De laatste maandtrailer van dit seizoen riep al de nodige zorgen op bij kijkers. Was de komst van Troj (Mingus Claessen) in Nola's leven wel zo'n positieve ontwikkeling? Is hij soms een loverboy? Waar kwamen haar plotselinge blauwe plekken toch vandaan? Verdrietig genoeg speelt er iets veel heftigers dan sommige fans voorspelden. Nola blijkt leukemie te hebben.

Omdat Nola rondliep met onverklaarbare blauwe plekken, liet ze op advies van de huisarts bloed prikken. De uitslag is niet goed. "Die blauwe plekken zijn helaas niet zo onschuldig als we hoopten", begint de arts tijdens het slechtnieuwsgesprek met Nola, Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi). "We zien een verhoging van het aantal witte bloedcellen in je bloed en juist een daling van de rode bloedcellen en bloedplaatjes." 

"Wat betekent dat? Is er medicatie voor?" vraagt Nola. "Jawel," antwoordt de arts, "maar dat heet chemotherapie." Een antwoord dat inslaat als een bom bij de Sanders-telg, terwijl er een oorverdovende stilte vanuit haar ouders klinkt. "Heb ik kanker?"

De zomercliffhanger van GTST is morgen te zien bij Videoland en een week later, op donderdag 30 mei, bij RTL 4. 

Update: inmiddels heeft RTL bekendgemaakt wanneer GTST na de zomerstop weer terugkeert.

De kettingbotsing in de zomercliff van vorig jaar maakte grote indruk bij kijkers. Noa had daar graag een prominentere rol in gewild, zo vertelde de actrice in onderstaande video. Aan die wens wordt dit jaar dus op hartverscheurende wijze gehoor gegeven.

Lees meer over
Noa JacobusMarly van der VeldenEveron Jackson HooiGTST