Boeken maar

Zoveel kost een nacht in de B&B's van de kandidaten van B&B Vol Liefde 2024

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLZoveel kost een nacht in de B&B's van de kandidaten van B&B Vol Liefde 2024
RTL

In 'B&B Vol Liefde' hopen de kandidaten natuurlijk de liefde te vinden, maar hun bijzondere B&B's stelen stiekem ook de show. Van weelderige villa's tot charmante gites: de verschillen zijn groot. Wat kost een overnachting in zo'n unieke B&B eigenlijk? Wij hebben de prijzen van alle B&B's uit 'B&B Vol Liefde' 2024 voor je op een rijtje gezet.

Kandidaten B&B Vol Liefde 2024

Albert

De Brabantse Albert (63) is de trotse eigenaar van Castell d’Empordà. Dit schitterende kasteel uit de veertiende eeuw ligt in Spanje, nabij de Costa Brava. In plaats van een traditionele B&B doet dit kasteel meer denken aan een luxe hotel. Het beschikt namelijk over 57 kamers en suites, twee zwembaden en twee restaurants. Bovendien wordt het kasteel regelmatig gebruikt als locatie voor bruiloften. 

De kamerprijzen beginnen op rustige dagen rond de 140 euro voor een standaardkamer. Toch kunnen de tarieven al snel oplopen tot meer dan 300 euro per nacht. Voor een tuinsuite of familiekamer betaal je ook al snel enkele honderden euro's per nacht.

Boeken kan hierhier.

Mike

Mike Verkoelen (35) is geboren in Spanje, maar heeft wel Nederlandse ouders. Zij emigreerden al op 26-jarige leeftijd naar dit zonnige land. Vijf jaar geleden nam Mike de roze boerderij van zijn ouders in Maçanet de la Selva over. Hij transformeerde die tot een bed & breakfast met vier kamers en noemde ’m Can Companys. Deze B&B-boerderij is voor gezinnen, koppels of vriendengroepen die willen genieten van de natuur, dicht bij charmante dorpjes, stranden en steden. Het buitenverblijf bestaat uit een groot zwembad met ligstoelen en een grote tuin. Mike woont zelf in de loft van de boerderij. Samen met zijn vader en neef runt Mike daarnaast een watersportbedrijf op het strand van Blanes.

Wil je bij Mike in Spanje overnachten? Voor een weekend betaal je 1600 euro voor de gehele B&B, wat neerkomt op twee nachten voor maximaal tien personen. Verblijf je er liever doordeweeks? Dan betaal je in mei 300 euro per nacht en in het hoogseizoen (juni t/m september) 400 euro per nacht. Let op: het minimumverblijf is twee nachten.

Boeken kan hier.

De BLVD Podcast #78: Boos op Tim Hofman en billengrijper in B&B Vol Liefde
Lees ook

De BLVD Podcast #78: Boos op Tim Hofman en billengrijper in B&B Vol Liefde

Arno

Arno (46) is volop bezig met het verwezenlijken van zijn droomproject in Payzac, een klein dorpje in Frankrijk. Daar heeft hij een oude boerderij gekocht, waar hij kippen houdt en een boomgaard en een moestuin heeft aangelegd. Zijn doel is om de boerderij om te toveren tot een bed & breakfast. Hij heeft al één gastenkamer klaar en is bezig met de bouw van drie gites. Klussen is zijn passie en hij doet alles het liefst zelf.

Aangezien Arno nog druk bezig is met ontwikkeling van zijn B&B zijn er nog geen details bekend over de prijzen voor een overnachting.

Iris

Sinds 2017 beheert Iris (57) drie appartementen in Spárton, een dorpje aan de westkust van Griekenland, onder de naam Iris Villa’s. Haar bed & breakfast ligt direct aan het nationaal park en vlak bij de Straat van Cleopatra. Hij biedt drie ruime appartementen, elk met twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken en een badkamer. Alle appartementen hebben een prachtig uitzicht op zee, waar vaak dolfijnen te zien zijn. De omgeving is perfect voor liefhebbers van de Griekse cultuur en natuur. Als je bij Iris Villa’s boekt kun je gebruikmaken van het buitenzwembad, de tuin, het terras, de bar en het privéstrand.

Een overnachting in één van de drie appartementen in Spárton kost tussen de 100 en 180 euro, afhankelijk van het gekozen appartement. Ook bij Iris Villa’s geldt een minimumverblijf van twee nachten.

Boeken kan hier.

Anja

Anja (70) is de trotse eigenaar van Le Mouton Perdu, een charmante chambres d’hôtes in het pittoreske Biches, Frankrijk. Meer dan twintig jaar geleden verruilde ze Arnhem voor Frankrijk en begon haar avontuur als B&B-eigenaar. Ooit runde ze een grotere B&B met vijf kamers, tegenwoordig geniet ze van een rustiger tempo met haar twee gastenkamers, omringd door haar trouwe katten Piet en Muis.

Le Mouton Perdu ligt vlak bij het Canal du Nivernais en de Morvan en straalt nog steeds haar authentieke charme uit, met een moderne twist. De kamer Pistache biedt een eigentijdse inrichting, een royaal tweepersoonsbed, een gezellige zithoek en een badkamer met inloopdouche. Kamer Brique ademt romantiek met haar rode vloeren, oude balken, comfortabele zithoek en gelijke badkamervoorzieningen. Tussen beide kamers bevindt zich een knusse koffie- en theehoek.

Anja hanteert gelijke tarieven voor beide kamers, inclusief ontbijt. Voor een verblijf van twee personen is de prijs 73 euro per nacht voor één nacht en 68 euro per nacht vanaf twee nachten. Bovendien verwent ze haar gasten met een driegangendiner voor 23 euro per persoon, inclusief koffie of thee.

Boeken kan hier.

Mirjam

Mirjam (52) is een avontuurlijke ziel die geen genoeg kan krijgen van reizen. Samen met haar gezin heeft ze al in zeven verschillende landen gewoond. Na haar scheiding volgde ze haar droom en verwierf ze een lodge in het Krugerpark in Zuid-Afrika. Tegenwoordig is ze trotse eigenaar van vier luxe safaritenten en beheert ze ook een villa in de buurt.

Parsons Hilltop Safari Camp biedt een unieke safari-ervaring in de Greater Kruger Area, Zuid-Afrika. De accommodatie bestaat uit vier afgelegen canvas safaritenten met privédekken, elk elegant ingericht. De tenten zijn uitgerust met kingsizebedden of twee eenpersoonsbedden, en-suitebadkamers inclusief jacuzzi’s, buitendouches en luxe voorzieningen.

Voor 2024 zijn de tarieven als volgt: een overnachting in de luxe safaritenten kost omgerekend 365 euro voor twee personen, terwijl de klassieke safaritenten 315 euro per nacht kosten. Deze tarieven zijn inclusief ontbijt, lichte lunch, driegangendiner, een drie uur durende game drive in een open voertuig, snacks tijdens de game drive en koffie en thee.

Boeken kan hier.

Robert Jan

Robert Jan (57), die zichzelf omschrijft als een ‘oude corpsbal’, heeft zijn hart verloren aan de Schotse Hooglanden. Hij woont in de pittoreske omgeving van Invergordon in een oude jachtlodge. 25 jaar geleden werd hij verliefd op Schotland en sinds afgelopen zomer heeft hij zich er permanent gevestigd. Robert Jan organiseert reizen die gasten onderdompelen in de authentieke Schotse ervaring. Bezoekers kunnen bij hem thuis verblijven of in een nabijgelegen kasteel, waarbij ze kunnen genieten van activiteiten zoals golfen, vissen, wandelen en jagen. Daarnaast verzorgt hij stijlvolle diners, whiskyproeverijen en optredens van doedelzakspelers.

Zijn bed & breakfast, de oude Marybank Lodge, is een ruime accommodatie met zes slaapkamers, geschikt voor twaalf personen. De lodge biedt tal van faciliteiten, waaronder een ruime keuken, een vaatwasser, een open haard en WiFi. Gelegen in een rustige, landelijke omgeving, is de lodge de perfecte plek voor een ontspannen vakantie, omringd door diepe lochs en uitgestrekte stranden.

Overnachten in de Marybank Lodge is op aanvraag, dus prijzen zijn niet vooraf bekend. Boeken kan hier.

Thijz

Thijz (64) runt een charmante, kleinschalige camping in het schilderachtige Saint-Geniez-ô-Merle in Frankrijk. Met achttien kampeerplaatsen biedt hij zowel safaritenten als vrije kampeermogelijkheden aan. Thijz zelf woont in een nabijgelegen watermolen.

Camping Moulin de Lacombe is gelegen in een weelderig dal in de Corrèze, Zuid-Frankrijk. Het terrein beschikt over een zwembad, een kabbelend riviertje, een jeu-de-boulesbaan en een gezellig terras. Oorspronkelijk was het plan om alleen de oude watermolen te renoveren, maar Thijz breidde zijn project uit met achttien kampeerplaatsen en biedt nu ook cursussen aan, zoals schilderen en beeldhouwen. De faciliteiten omvatten douches, toiletten, wasplaatsen en een kiosk met basisbehoeften en lokale producten.

De prijzen op Camping Moulin de Lacombe variëren per verblijfsoptie. Een staplaats voor een tent of caravan kost 32 euro per nacht voor twee volwassenen. Vrije trekkersplaatsen zijn beschikbaar voor 13,50 euro per persoon per nacht. De prijzen voor luxe tenten zijn 714 euro per week voor een vierpersoonstent, 518 euro voor een tweepersoonstent, 1085 euro voor een vierpersoonssafaritent en 945 euro voor een vijfpersoonssafaritent.

Boeken kan hier.

Lees meer over
B&B Vol liefde