Second chance

Joost Klein namens België voor songfestival: 'Waarom zou hij?'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJoost Klein namens België voor songfestival: 'Waarom zou hij?'
RTL

Joost Klein (26) heeft tijdens een optreden in België laten weten open te staan voor deelname aan het Eurovisiesongfestival namens dat land. Vorige week op Pinkpop liet de artiest ook al doorschemeren dat hij in 2025 wel weer mee zou willen doen. Hij zei toen: "Why the fuck not 2025?" Peter van de Veire, presentator van de Belgische songfestivalvoorselectie 'Eurosong 2025', reageert op mogelijke deelname van Joost voor België. Hij begrijpt niet dat Joost voor een tweede poging wil gaan, zo laat hij aan RTL Boulevard weten.

"Het is hem gegund en ik wil hem met open armen ontvangen"

Fans hielden tijdens zijn optreden in het Belgische Genk bordjes omhoog waarop stond dat Joost volgend jaar Nederland weer moet gaan vertegenwoordigen. Hij reageerde: "Wie zegt dat ik voor dat land wil gaan"? Nu lijkt het alsof Joost zijn pijlen op België heeft gericht en onze zuiderburen liever vertegenwoordigt dan ons eigen kikkerlandje. "Bel me, Studio Brussel", riep hij gedurende zijn show.

Peter van der Veire geeft aan dat het geen probleem is als externen uitkomen voor een ander land. Zo deden er dit jaar ook Noren mee namens Zweden en heeft San Marino vrijwel nooit een inzending van het land zelf. Joost zou dus theoretisch gezien namens België mee kunnen doen aan het songfestival. "Het kan allemaal", aldus de presentator.

Toch benadrukt Peter dat hij het niet zou begrijpen als Joost het daadwerkelijk gaat doen. "Waarom zou hij?", vraagt de presentator zich af. "Hij heeft nu al een Europese hit." Ook zegt Peter dat Joost zich inmiddels al bewezen heeft en daarom helemaal niet meer mee hoeft doen aan het evenement. Buiten dat moet Joost dan met een minstens zo goed nummer komen als 'Europapa'. Dat is in de praktijk vaak een lastige opgave, aldus de songfestivalkenner.

Het valt niet te voorspellen hoe mensen over een half jaar naar Joost kijken. "Het is hem gegund en ik wil hem met open armen ontvangen, maar hij had nu de timing én de sfeer mee." Hij wenst Joost hoe dan ook succes.

'Joost Klein wordt een spook dat voor altijd over het songfestival heen wappert'
Lees ook

'Joost Klein wordt een spook dat voor altijd over het songfestival heen wappert'

Het is op dit moment nog niet bekend of Nederland überhaupt zal deelnemen aan de volgende editie van het Eurovisiesongfestival. Omroep AVROTROS wil eerst dat de EBU, de organisator van het muziekevenement, een aantal zaken verandert. 

Bekijk hieronder de video waarin Joost hint op deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2025. 

Lees meer over
Joost KleinEurovisiesongfestival