B&Brullen

Malgosia breekt in B&B Vol Liefde: 'Niet over mijn moeder beginnen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMalgosia breekt in B&B Vol Liefde: 'Niet over mijn moeder beginnen'
RTL

Malgosia (50) is nog maar net gearriveerd in het luxe hotel van Albert (64) in Spanje, maar heeft er nu al de tijd van haar leven. Wanneer de kasteeleigenaar haar meeneemt naar een bijzondere plek, komen ze erachter dat ze best veel gemeen hebben. Het roept de nodige emoties op bij de Poolse realityster, die een gouden keeltje blijkt te hebben en haar tranen de vrije loop laat.

"Daar hou ik van: gevoelig, maar ook sterk"

Albert besluit wat tijd in zijn drukke bestaan vrij te maken om met Malgosia op pad te gaan. Hij neemt haar mee naar zijn 'heiligdom', want naast zijn kasteel beschikt Albert ook over de bijbehorende kapel. "Hij heeft een kerkje en ik heb mijn leven lang in kerken gezongen", vertelt Malgosia. Zowel Albert als Malgosia zijn katholiek opgevoed, dus de kerk heeft voor hen beiden een speciale betekenis. "Ik ken het allemaal. Ik ben misdienaar geweest vroeger", deelt Albert.

Malgosia is direct onder de indruk van Alberts 'heiligdom' en het Mariabeeld dat prominent in het kerkje staat, doet haar direct aan haar moeder denken. "Mijn moeder heette ook Maria."

Realityster Malgosia komt met een plan naar Alberts kasteel: 'Ik ga hem zoenen'
Lees ook

Realityster Malgosia komt met een plan naar Alberts kasteel: 'Ik ga hem zoenen'

Omdat Malgosia in een Russisch koor zong, vraagt Albert haar een stukje te laten horen. Zodra ze het nummer 'Ave Maria' zingt, raakt ze zelf geëmotioneerd. "'Ave Maria' heb ik gezongen op de begrafenis van mijn moeder", verklaart ze haar ontroering. "Dus dat is wel emotioneel." Albert ziet dat het Malgosia veel doet en slaat zijn armen om haar heen. "Zijn reactie was liefdevol en warm, maar dat is hij ook naar zijn personeel en naar iedereen", concludeert Malgosia later voor de camera. "Daarom krijgt hij ook liefde." 

De Poolse blondine besluit vervolgens een kaarsje voor haar moeder aan te steken, iets wat Albert ook regelmatig doet. "Ik steek altijd een kaarsje op als iemand ziek is. Dat deed mijn moeder vroeger altijd en ik heb het idee dat het helpt." Haar overleden moeder blijft voor Malgosia een lastig onderwerp om over te praten en ze barst in tranen uit. "Je moet niet over mijn moeder beginnen." Ze probeert het moment te onderdrukken, maar 'soms zijn er momenten die ze niet onder controle heeft'. "Ik wil niet dramatisch doen, emotioneel zijn of huilen, want hij is een blij mens en dat wil ik ook zijn."

Gelukkig is Albert daar om haar te troosten en dat vindt hij helemaal niet erg. "Ze begon te huilen in de kerk over haar moeder. Mooi. Daar hou ik van: gevoelig, maar ook sterk." 

B&B Vol Liefde zie je elke maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4. Bij Videoland kun je de afleveringen vooruit- en terugkijken. 

Lees meer over
B&B Vol liefde