B&Bye-bye

Helena uit B&B Vol Liefde in shock door exit Ammarie: 'Heel heftig'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL 4Helena uit B&B Vol Liefde in shock door exit Ammarie: 'Heel heftig'
RTL

Thijz windt er geen doekjes om in 'B&B Vol Liefde'. Na Helena kreeg niet veel later ook Ammarie de bons. Dat kwam voor Helena, net als voor veel kijkers, als een schok, zo vertelt ze in de podcast 'Patrick & Eline: Dit moet je zien!'.

"Ik dacht: mijn hemel, wat gebeurt hier?"

Helena reisde in B&B Vol Liefde speciaal voor B&B-eigenaar Thijz af naar Frankrijk om de liefde te vinden. Eenmaal daar aangekomen leek er een klik tussen de twee te ontstaan, maar werd ze toch al na anderhalve dag naar huis gestuurd. "Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Dat had ik totaal niet zien aankomen", vertelt ze nu nogmaals. Helena legt uit dat ze op dat moment in de 'ontkenningsmodus' ging, want ze wilde niet te veel over haar afwijzing nadenken. "Dan kun je daar niet mee omgaan op dat moment."

Ook nu snapt Helena nog niet precies waarom ze zo snel weg moest. "Hij had gewoon voor mij moeten kiezen", grapt ze. "Er is gewoon een aanleiding geweest, waardoor dit versneld is gebeurd." De twee zaten volgens Helena nog in de aftastende fase, waardoor zij hun connectie nog meer tijd had gegund. "Daar viel eigenlijk middenin ineens de hakbijl. Dat was heel raar."

Thijz onder vuur na wegsturen Ammarie in B&B Vol Liefde: 'Wolf in schaapskleren'
Lees ook

Thijz onder vuur na wegsturen Ammarie in B&B Vol Liefde: 'Wolf in schaapskleren'

Volgens Helena zagen zij en Thijz allebei dingen die ze wel en juist niet leuk vonden aan elkaar. Zo vond Helena het haar van Thijz helemaal niks en bood ze zelfs nog aan om het te knippen, maar dat wilde hij niet. "Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het wel mannen met een staart. Dat vind ik helemaal niks."

Enfin, Helena moest Frankrijk, of in elk geval het onderkomen van Thijz, dus verlaten. Een dag later kwam het nieuws dat óók Ammarie werd weggestuurd. "Ik was ook in shock toen ik dat zag", vertelt Helena. "Ik dacht: mijn hemel, wat gebeurt hier? Dat was heel heftig." Toch is Helena niet compleet verrast door zijn beslissing. Ze zag daar al geen liefde opbloeien tussen hem en Ammarie. "Ik had niet het idee dat dat een match zou zijn."

Gelukkig gaat het goed met Helena na haar deelname. "De druk is een beetje van de ketel, dus ik kan opgelucht ademhalen", vertelt ze in de podcast. Ze vindt het best spannend om de afleveringen terug te kijken. "Je wordt natuurlijk gequoted in zo'n programma en je weet wat je zelf zegt, maar je weet niet wat eruit gehaald wordt, hoe het samengevoegd wordt en wat de andere gezegd hebben." 

Ondanks dat de vonk tussen Thijz en Helena of Ammarie niet is overgesprongen, hoopt ze wel dat hij de liefde nog zal vinden. "Ik gun hem al het geluk van de wereld. Het is een aparte man, maar hij heeft wel een heel goed hart."

Helena heeft in de tussentijd zelf ook nog niet de liefde gevonden en hoop vooral een leuke man met humor te vinden. Ze heeft er nog het volste vertrouwen in dat er iemand op haar pad zal komen. 

De hele aflevering van Patrick & Eline: Dit moet je zien! kun je hier beluisteren

Lees meer over
B&B Vol liefde