Flinke uitB&Brander

Bom barst tussen Joop en Anja in B&B Vol Liefde: 'Droom geëxplodeerd'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBom barst tussen Joop en Anja in B&B Vol Liefde: 'Droom geëxplodeerd'
RTL

Joop was in 'B&B Vol Liefde' al vanaf de eerste minuut gek op Anja. Hij wist zeker dat hij haar hart zou kunnen veroveren, maar daar lijkt nu een keerpunt in te zijn gekomen. Joop is het namelijk zat dat Anja hem niet ziet staan en gaat vol frustratie het gesprek met haar aan.

"Ik moest op mijn tong bijten om niet in een conflict of ruzie-achtige sfeer te geraken"

Een week geleden kwam Joop naar Frankrijk om de ware liefde bij Anja te vinden. Sinds zeeman Peter enkele dagen later arriveerde, had Anja volgens Joop alleen nog oog voor zijn concurrent. En dus besluit Joop nu zijn koffers te pakken. "Ik heb het gevoel dat onze karakters zo botsen en zij zit zo in haar cocon dat ze met hand en tand verdedigt... Dat ik daar in ieder geval niet in toegelaten werd", legt hij uit voor de camera.

Joop is het spuugzat en houdt het niet meer vol om in de B&B van Anja te verblijven. "Ik heb het tot vannacht volgehouden en toen dacht ik: dit wil ik niet." Joop had heel andere verwachtingen en is teleurgesteld dat zijn ietwat 'geromantiseerde droom' kapot is. "Ik had een heel ander persoon in gedachte." Hij omschrijft zijn contact met Anja nu als 'zo onderkoeld, zo koud'. "Er was totaal geen interesse meer en niks geen romantiek."

Malgosia breekt in B&B Vol Liefde: 'Niet over mijn moeder beginnen'
Lees ook

Malgosia breekt in B&B Vol Liefde: 'Niet over mijn moeder beginnen'

In de keuken gaat Joop het gesprek met de nietsvermoedende Anja aan, maar dat vindt hij best lastig. "Ik moest op mijn tong bijten om niet in een conflict of ruzie-achtige sfeer te geraken." Hij vertelt Anja wat hem dwarszit en geeft aan dat zij geen interesse in hem toont. Zonder dat Anja de kans krijgt om daarop te reageren, gooit hij zijn besluit op tafel. "Dat vind ik prima, maar ik doe er niet meer aan mee. Ik ga zo naar huis. Ik laat me niet permanent wegzetten", bijt hij de gastvrouw toe. 

Volgens Joop zijn het de kleine dingen waaraan hij merkt dat hij niet gewenst is. Zo mag hij niet aan de vaatwasser en kachel komen. "Gelukkig mag ik nog wel in mijn eigen bed slapen", bromt hij, waarna Anja in de lach schiet. Volgens Anja heeft dat een gegronde reden. "Naarmate ik beter met iemand 'spoor', kan ik veel makkelijker dingen uit handen geven. Maar Joop kon dingen hier maar op één manier doen, op zijn manier. En het begon natuurlijk met dat koffiezetapparaat", verklaart ze even later voor de camera. 

Anja geeft aan het niet gewend te zijn om zo'n uitbrander van iemand te krijgen. "Dit gebeurt niet vaak dat iemand mij zo bejegend met heel veel dingen, die naar mijns inziens onterecht zijn. In die zin tast het me ook niet aan, maar ik stond wel even met de rug tegen de muur." Toch lijkt ze het aan tafel er wel even moeilijk mee te hebben. 

Joop loopt vervolgens boos weg en probeert stoom af te blazen, terwijl hij zijn koffer pakt. "Mijn droom is geëxplodeerd", zegt hij woest. De frustratie dat het avontuur voor hem ophoudt, zit Joop hoog. "Ik ben intens boos en verdrietig. Hoe kun je zo in godsnaam met iemand omgaan en het dan ook niet eens zien?" vraagt hij zich af. En ook Anja moet het even laten bezinken. "Krijg je wel even wat over je heen. Gelukkig zit ik wel goed genoeg in mijn vel om daar niet op onderuit te gaan."

Wanneer Joop zijn koffer heeft ingepakt, is hij klaar om te vertrekken. Peter en Anja komen hem, ondanks de gemengde gevoelens, nog wel even uitzwaaien. "Ik wens jou een heel goede reis en ik wens jou ook oprecht alle goeds", geeft Anja hem nog mee.

B&B Vol Liefde zie je elke maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4. Je kunt het programma terug- en vooruitkijken bij Videoland.

Lees meer over
B&B Vol liefde