Bij ons thuis

'De Oranjebus is toch echt de absolute winnaar van dit EK'

Door Franke van Hoeven··Aangepast:
© ANP Foto'De Oranjebus is toch echt de absolute winnaar van dit EK'
RTL

Journalist Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week geniet ze van de hossende oranje meute. "Nooit gedacht dat ik zo van de Snollebollekes zou genieten."

Links Rechts van Snollebollekes. Ik vond het altijd een vreselijk nummer. Een saaie carnavalskraker met een te hoog hoempapa-gehalte, met een wel heel simpele tekst en dito melodie. Ik kon me niet voorstellen dat iemand ouder dan tien op dit nummer zou hossen. Zeker niet nuchter. 

Links Rechts van Snollebollekes is sinds het EK mijn favoriete nummer. Elke keer weer als ik een filmpje zie op Instagram van The Famous Dutch Orange Bus moet ik lachen. Ik ken het concept inmiddels, ik weet wat er gaat gebeuren en toch ben ik keer op keer verrast en blij.

'Als mijn moeder vroeger zei dat ik voor lul liep, wist ik dat het goed was'
Lees ook

'Als mijn moeder vroeger zei dat ik voor lul liep, wist ik dat het goed was'

Verrast, omdat de oranje mensenmassa die achter de bus aan host alsmaar groter wordt. Blij, omdat ik zie hoeveel mensen zo hard aan het genieten zijn. Emotioneel, dat een nummer, een stukje muziek, zoveel mensen in beweging krijgt. Dezelfde kant op. Dat ook nog. 

Links Rechts explodeerde. Duitsers doen inmiddels helemaal mee en de Duitse versie van het nummer staat al hoog in de Offizielle Deutsche Charts. Met de geheel te verwachten titel Links Rechts. Ideaal ook voor vakanties op Mallorca, waar Rob Kemps ook weleens optreedt, zo vertelde de trotse Snollebollekes-frontman. 

Ideale mix

Links Rechts van Snollebollekes bleek, samen met de oranje dubbeldekker, het gouden duo. Het perfecte zomerdrankje. De ideale mix voor, nou ja, iedereen zo'n beetje. 

De bus, die door vrijwilligers wordt opgeknapt, opgepoetst, onderhouden en klaargestoomd voor WK's en EK's gaat net als het nummer deze zomer helemaal viraal. Dit EK ging de Instagram-pagina van 2200 naar ruim 50.000 volgers en ik denk dat de teller nog niet is gestopt. 

Franke van Hoeven is freelance journalist en schrijver van 'Ik denk dat ik het wel kan', hét handboek voor een relaxed eerste jaar moederschap.© Bente Maria Hilkens Fotografie
Franke van Hoeven is freelance journalist en schrijver van 'Ik denk dat ik het wel kan', hét handboek voor een relaxed eerste jaar moederschap.

Die gezellige Oranjebus. Elke keer als ik de massa zie deinen, moet ik lachen. "Met zoveel mensen achter onze bus... Zoveel reacties from all over the world... Dat is zo waar wij voor staan... De verbinding maken met iedereen, zorgen voor een groot feest en gezelligheid, Gemütlichkeit! Wij hopen dat we nog even door mogen met deze oranjeparades in Duitsland!", schrijven de vrijwilligers van de bus bij een post. 

Verbinding, feest en gezelligheid, en dat in deze soms zo narrige tijden, hier krijgen we met z'n allen toch een enorme opkikker van? 

Winnaar van het EK

Dus wat er ook gebeurt woensdag/of is gebeurd tegen de tijd dat je dit leest. Misschien zijn we nog in de running voor de finale zondag, misschien liggen we eruit. 

Hoe dan ook, naast de helden van ons mooie Nederlandse team is voor mij de Oranjebus, en iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat wij met zijn allen zo hebben kunnen genieten van de feestende meute, de absolute winnaar van dit EK. 

Dat er nog maar vele mooie avonturen mogen volgen.

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen.

Lees meer over
Bij ons thuisGezinOpvoedingVoetbalEuropees KampioenschapMuziek