Lente

Al zin in Pasen? Grote kans op mooi weer: 'Uitzonderlijk zacht'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Marcel J. de JongAl zin in Pasen? Grote kans op mooi weer: 'Uitzonderlijk zacht'
RTL

Het blijft een verwachting, maar er lijkt mooi weer onderweg voor het paasweekend. Volgens de laatste verwachting is de kans groot dat de temperaturen volgende week lokaal richting de 19 graden gaan – bijzonder zacht voor de tijd van het jaar

Volgens meteoroloog Leander de Wit van Buienradar zorgt warme lucht van zee voor een uitzonderlijk zacht paasweekend. "We krijgen temperaturen tussen de 15 en lokaal 19 graden", zegt hij. 

Daarnaast lijkt de zon zich volgend weekend regelmatig te laten zien. "Er zal waarschijnlijk behoorlijk wat zon te zien zijn, maar of het droog blijft kunnen we niet garanderen. Omdat de warme lucht van zee komt, kan er ook wat neerslag meekomen", aldus De Wit. 

Het is nu officieel lente! En dit is waarom we daar zo blij van worden
Lees ook

Het is nu officieel lente! En dit is waarom we daar zo blij van worden

Komende week wordt het eerst nog een graad of 11 – normaal voor de tijd van het jaar – maar richting het weekend gaan de temperaturen omhoog. 

Warmer dan gemiddeld

De verwachte warmte is uitzonderlijk voor eind maart, zegt Leander de Wit. "De gemiddelde maximumtemperatuur eind maart ligt tussen de 11 en 12 graden, daar zitten we met minimaal 15 en lokaal 19 ver boven. Uitzonderlijk zacht dus."

Overigens verloopt Pasen soms nog een stuk warmer, omdat de paasdagen soms veel later in april vallen. In 2011 werd het op eerste paasdag 26 graden. Dat was op 24 april.

Lees meer over
BuienradarLentePasen