Amerikaanse student Abel valt in Grand Canyon en overlijdt

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© NPSAmerikaanse student Abel valt in Grand Canyon en overlijdt
Exclusief

Een Amerikaanse student is om het leven gekomen tijdens een bezoek aan de Grand Canyon. De 20-jarige Abel Joseph Mejia zou zo'n 120 meter naar beneden zijn gevallen, hulp mocht niet meer baten.

Dat schrijven verschillende Amerikaanse media vandaag, waaronder NBC News. De student zou zijn gevallen in de buurt van het uitkijkpunt Pipe Creek Vista.

Dat gebeurde afgelopen woensdag. Rond 10:40 uur plaatselijke tijd ontving het park een melding van een bezoeker die de student had zien vallen. Hulpverleners vonden uiteindelijk het lichaam van Abel, schrijft het park in een verklaring.

'Houd 2 meter afstand tot een rand'

De student zou aan de rand van een berg hebben gestaan, toen hij 'een ongelukkige val' maakte. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar het incident. Het park waarschuwde in het bericht nogmaals alle bezoekers: blijf op de paden en loopbruggen en houd altijd een veilige afstand van minimaal 2 meter tot een rand. "Blijf daarnaast altijd achter hekken en leuningen bij een uitkijkpunt."

De school van Abel, het Indiana Bible College, heeft op Facebook laten weten 'diep bedroefd' te zijn door diens dood. "Hij stond bekend om zijn warme glimlach en zachtaardige geest, en zijn afwezigheid zal diep gevoeld worden door iedereen die hem kende."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het gebeurt vaker dat er bezoekers overlijden in het park van de Grand Canyon. Het Amerikaanse NBC News schrijft dat er 14 mensen zijn omgekomen door valpartijen tussen 2014 tot 2019. In de meeste gevallen - vier keer - ging het om mensen die foto's aan het maken waren. 

Nadine (15) overleed na val van rots: 'In 1 seconde vakantie én leven omvergeblazen'
Lees ook

Nadine (15) overleed na val van rots: 'In 1 seconde vakantie én leven omvergeblazen'

Lees meer over
BergbeklimmenVerenigde Staten