Schoolmoord Rotterdam

'Vrees voor wraakactie nabestaanden 16-jarig meisje op familie dader'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP'Vrees voor wraakactie nabestaanden 16-jarig meisje op familie dader'
RTL

De Turkse families van het 16-jarige slachtoffer en de 31-jarige dader van de schietpartij op het Rotterdamse Designcollege zouden elkaar kennen. De politie zou nu rekening houden met een wraakactie van de familie van het slachtoffer op familie van de dader. Dat zeggen bronnen rond het onderzoek tegen RTL Nieuws.

Het meisje zat in het examenjaar van de vmbo-opleiding. De politie wil officieel alleen zeggen dat het bekenden van elkaar zijn.

Schietend achter haar aan

Het meisje kwam de school uitlopen toen ze de man zag. Hij rende haar al schietend tegemoet. Ze probeerde weer de school binnen te komen, maar wist die niet te bereiken.

Haar stoffelijk overschot ligt nog steeds in de buurt van het fietsenhok. De politie moet nog verder onderzoek doen. Naar verwachting kan dat onderzoek ter plaatse nog enkele uren duren.

Scholieren vertellen geschrokken hun verhaal.

De politie heeft een 31-jarige man aangehouden en is een groot onderzoek gestart bij de middelbare school voor vmbo-scholieren. Iedereen die dat nodig heeft, krijgt hulp, liet de politie eerder weten.

De schietpartij heeft grote impact op de leerlingen van de school. "Het was afschuwelijk", laat een leerling weten aan RTL Nieuws. 

'Man liep school in'

Een broer van een andere leerling van de school bevestigt dat verhaal. "Hij is via de binnenkant van de school naar de fietsenstalling gerend. Als dat klopt, en hij dus zomaar binnen kon komen, zou dat heel erg zijn."

Een andere leerling vertelt dat hij het slachtoffer zag liggen in het fietsenhok. "Ik wist niet wat ik moest doen. Actie ondernemen of juist weggaan. Maar voor ik wist waren de hulpdiensten er al."

Vermoedelijke ex-vriend

Meerdere bronnen vertellen aan RTL Nieuws dat de 31-jarige man vermoedelijk de ex-vriend van het slachtoffer is. De politie laat weten dat de twee elkaar kennen, maar dat ze de exacte geschiedenis van de twee nog onderzoeken.

Meisje (16) doodgeschoten in fietsenstalling Rotterdamse school
Lees ook

Meisje (16) doodgeschoten in fietsenstalling Rotterdamse school

Lees meer over
SchietpartijenSchietpartij school RotterdamRotterdamGemeente Rotterdam