Ook overleg

Boerenprotest op 18 december: 'Genoeg gepraat'

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
Boerenprotest op 18 december: 'Genoeg gepraat'
RTL

Er staat weer een aantal boerenprotesten op stapel. Zo zal er volgende week woensdag, 18 december, actie gevoerd worden. Hoe die protesten eruit zullen zien, is nog niet bekend.

Eerder werd gesproken over het ontregelen van de Nederlandse voedselvoorziening door wegen naar distributiecentra van supermarkten te blokkeren. "Maar is het is nog niet zeker of we dat gaan doen", zegt een woordvoerder van de actiegroep Farmers Defence Force (FDF).

De boeren hebben de afgelopen tijd al diverse acties gevoerd, vooral vanwege het stikstofbeleid van het kabinet.

Actie op de Dam

Vanavond heeft Farmers Defence Force nog een gesprek met het Landbouw Collectief, een koepelorganisatie van agrarische belangenclubs. Daarnaast staat er voor vrijdag in Amsterdam een actie van Agractie op de Dam gepland. "We willen daar eerst de aandacht aan geven."

Van 'spielerei' naar hardere acties: boerenprotest nog lang niet voorbij
Lees ook

Van 'spielerei' naar hardere acties: boerenprotest nog lang niet voorbij

Genoeg gepraat

Maandag staat ook een ontbijt met premier Mark Rutte en met minister Carola Schouten van Landbouw op het programma met een groep boeren van het Landbouw Collectief.

"We zouden nog van de actie kunnen afzien, want het is nog niet de 18de. Maar gepraat hebben we wel al genoeg, ze moeten dan wel met daden komen."

Lees meer over
BoerenprotestLandbouwStikstofvervuilingStikstofcrisis