19.00 uur persconferentie

Geen versoepelingen op middelbare scholen: mondkapjes blijven verplicht

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / Hollandse Hoogte / Robin UtrechtGeen versoepelingen op middelbare scholen: mondkapjes blijven verplicht
RTL

Op middelbare scholen blijven de anderhalvemeterregel en mondkapjesplicht voorlopig in stand. De regel om afstand te houden tussen leerlingen en docenten, blijft gelden. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Eerder werd al bekend dat het hoger onderwijs de twee maatregelen wél afschaft.

De uitzondering voor het middelbaar onderwijs zou nodig zijn omdat een groot deel van de tieners op middelbare scholen nog niet volledig is gevaccineerd.

Vanavond zullen demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge toelichting geven op de coronamaatregelen voor de komende maanden. Afgezien van het hoger onderwijs lijken nieuwe versoepelingen er nog niet direct in te zitten.

Persconferentie

De persconferentie is vanavond vanaf 19.00 uur live te volgen via onze website en op RTL 4.

 

Coronapersconferentie: blijft het bij versoepelingen onderwijs?
Lees ook

Coronapersconferentie: blijft het bij versoepelingen onderwijs?

Voor het nieuwe collegejaar op universiteiten en hogescholen is het kabinet van plan de 1,5 meter los te laten, zo werd gisteren al bekend. Daarbij wordt wel gedacht aan aanvullende maatregelen, zoals een maximum aan het aantal studenten in collegezalen. Dat moet ervoor zorgen dat als besmette mensen een college bijwonen, er niet direct een heel grote groep kans loopt besmet te raken met het coronavirus.

Een woordvoerder van de VO-raad zegt de persconferentie van vanavond even af te willen wachten. "We snappen wel dat men nog even de kat uit de boom wil kijken. mensen komen terug van vakantie en de vaccinatiegraad onder jongeren kan nog omhoog."

Als het om corona gaat, is er nog steeds heel veel onduidelijk. Wel is duidelijk dat het virus voorlopig niet meer weg gaat. Voordat we af zijn van beperkende maatregelen moeten nog heel wat obstakels worden overwonnen.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft er begrip voor dat de coronaregels op middelbare scholen voorlopig gehandhaafd blijven. "Het is verstandig voorzichtig te zijn, want we willen natuurlijk niet dat de besmettingen weer oplopen", zegt LAKS-voorzitter Iben Maas. "Hopelijk zijn er binnenkort wel versoepelingen mogelijk voor middelbare scholieren."

Lees meer over
BasisonderwijsMiddelbare schoolMiddelbaar onderwijsMondkapjeCoronacrisis in NederlandCoronamaatregelenLink in bio