OP DE MOLSHOOP

Linda de Mol blikt terug op 'kutter dan kutjaar': 'Wat wil ik nog wel en wat niet?'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLinda de Mol blikt terug op 'kutter dan kutjaar': 'Wat wil ik nog wel en wat niet?'
RTL

2022 is met afstand het 'allergrootste kutjaar' uit het leven van Linda de Mol (58), aldus de presentatrice in haar drie kantjes tellende en bovenal weinig opbeurende editorial in de nieuwste 'LINDA.'. Het komt volgens Linda vooral door haar verbroken relatie met Jeroen Rietbergen (51) na zijn seksueel grensoverschrijdende gedrag bij 'The Voice'.

"Anno 2022 maakt het niet meer uit of je al op de grond ligt; er wordt onverminderd op je ingehakt"

Hoewel Linda eerder nare dingen heeft meegemaakt, zoals haar ouders die tegelijk ziek werden, ernstige bedreigingen en haar scheiding, vindt ze 2022 toch 'kutter dan kut'. "Vooral natuurlijk door de compleet onverwachte relatiebreuk en het heftige, nooit eerder zo ervaren liefdesverdriet dat dat met zich meebracht."

Ook vindt Linda het naar dat haar liefde voor de media, de wereld waarin zij werkt, 'een klap heeft gekregen'. "Waardoor ik niet meer weet of ik er deel van uit wil blijven maken. Anno 2022 maakt het niet meer uit of je al op de grond ligt; er wordt onverminderd op je ingehakt. En maakt het ook niet eens uit of jij zélf fouten hebt gemaakt of dat je partner dat deed."

Linda de Mol kijkt na vreselijk jaar op tegen de feestdagen: 'Liever een wortelkanaalbehandeling'
Lees ook

Linda de Mol kijkt na vreselijk jaar op tegen de feestdagen: 'Liever een wortelkanaalbehandeling'

Linda zegt dat van de dikke huid die ze tijdens veertig jaar televisie maken gecreëerd heeft, nog maar een dun laagje over is. De presentatrice heeft een hoop geleerd, zoals wie haar échte vrienden zijn. Maar ook dat ze zelf 'attenter en liever is' voor anderen als ze minder werkt en minder stress ervaart.

Haar motto voor 2023 wordt: the only way is up. Hoe ze dat gaat realiseren, weet Linda nog niet. "Want zowel in mijn liefdesleven als in mijn werk heb ik een hoop dingen uit te zoeken. Wat wil ik nog wel en wat niet meer? Ik ben 58 en begin me steeds meer te realiseren dat het aantal goede jaren dat ik nog heb steeds kleiner wordt."

Voorlopig neemt Linda het motto don't complain, don't explain van wijlen koningin Elizabeth in acht. "Geen geklaag over de media, maar ook zeker geen uitleg, want dat ben ik niemand verschuldigd: wat privé is, is privé."

Lees meer over
Linda de MolJeroen Rietbergen