HET EMILY-EFFECT

Hitserie Emily in Paris brengt migratiegolf naar Parijs op gang

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixHitserie Emily in Paris brengt migratiegolf naar Parijs op gang
RTL

Fans van ‘Emily in Paris’ zullen het gevoel waarschijnlijk herkennen: dankzij de hitserie willen veel Britten en Amerikanen verhuizen naar Parijs. Er is dan ook een migratiegolf op gang gekomen, melden verschillende Franse makelaars. Ze noemen dit 'het Emily-effect'.

“Ze hebben de serie gezien en willen het zelf beleven"

Aan de krant Le Parisien vertellen deze makelaars dat ‘het geïdealiseerde beeld van Parijs dat in de serie wordt geschetst’ de voornaamste reden is van deze golf. “Ze hebben de serie gezien en willen het zelf beleven”, zegt makelaar Nicolas Pettex-Muffat. 

Dat het internationale publiek wegzwijmelt bij de gedachte aan een stulpje in Parijs is niet zo gek, want de wereldstad wordt in de hitserie iedere aflevering weer op z’n mooist in beeld gebracht. De geschetste scènes zijn zelfs zo perfect dat Parijzenaars kritiek uiten. Volgens hen ziet Parijs er niet overal zo picture-perfect uit.

Zeg bonjour tegen deze twee nieuwe personages in Emily in Paris
Lees ook

Zeg bonjour tegen deze twee nieuwe personages in Emily in Paris

Inmiddels is de serie aan het derde seizoen begonnen. Dat hebben ook de makelaars gemerkt, want op de dag dat het derde seizoen startte op Netflix nam het aantal zoekopdrachten van Britten met de woorden 'verhuizen naar Parijs' met maar liefst 1416 procent toe. Naar verluidt zou nu één op de vijf verkochte huizen in de Franse hoofdstad in handen komen van een buitenlander. 

Voor de mensen die geen flinke spaarpot hebben, maar wel willen genieten van de hotspots uit Emily in Paris is er goed nieuws. In de hoofdstad worden verschillende rondleidingen gegeven langs alle locaties die een rol spelen in de serie. Benieuwd welke locaties dit zijn? Wij hebben ze hier op een rijtje gezet voor je.

En terwijl alle fans van de serie dolgraag in de straten van Parijs willen rondslenteren, wil de cast van Emily in Paris niets liever dan naar onze hoofdstad komen. 

Lees meer over
Emily In Paris