DE 10 VRAGEN

André van Duin verwacht geen groots afscheid bij overlijden

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

André van Duin denkt niet dat het hele land tot stilstand komt als hij op een dag zal overlijden. De 75-jarige presentator en komiek denkt niet dat het 'zo erg' zal worden, zo zegt hij woensdag in het SBS6-interviewprogramma 'De 10 Vragen'.

"Er komt ongetwijfeld een nieuwsbericht, dat ligt geloof ik al klaar"

Presentator Rob Kemps stelt dat André minstens zo'n groot afscheid als koningin Wilhelmina zou moeten krijgen. "Zou het zo erg worden?", lacht de komiek. "Nee, dat denk ik niet. Er komt ongetwijfeld een nieuwsbericht, dat ligt geloof ik al klaar. Maar verder... ik denk dat mensen denken: 'O, wat jammer nou', maar de volgende dag...", mijmert de presentator. Hij suggereerde dat iedereen het dan min of meer weer vergeten is.

André van Duin heeft trouwplannen met nieuwe vriend Fernando
Lees ook

André van Duin heeft trouwplannen met nieuwe vriend Fernando

Rob is echter vastbesloten dat André groots moet worden herdacht, zo stelt hij. "Ik denk dat echt. Maar dat is misschien lastig om over jezelf te zeggen. Iedereen houdt namelijk van jou."

Mogelijk kan er ook geen afscheid komen omdat André zijn lichaam misschien ter beschikking aan de wetenschap stelt, zoals hij enkele jaren geleden al kenbaar maakt. Of dat nog steeds doorgaat, is overigens maar de vraag. "Want de situatie is een beetje veranderd", aldus André, verwijzend naar zijn nieuwe liefde Fernando. "Hij heeft daar zeker andere ideeën over. Hij is meer van het cremeren of begraven."

Lees meer over
André van Duin