VERRADERLIJK

Startdatum en locatie van nieuw seizoen De Verraders bekend

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William RuttenStartdatum en locatie van nieuw seizoen De Verraders bekend
RTL

Terwijl 'De Verraders' internationaal succes boekt, zitten in eigen land de opnames van een nieuwe reeks er alweer op. Presentator Tijl Beckand (48) onthult in 'Jinek' de locatie en startdatum van het derde seizoen.

"Het ontspoort als nooit tevoren"

De vorige reeksen van De Verraders werden opgenomen in Kasteel Erenstein in Kerkrade. Nu gaat het programma voor het eerst de grens over. Het derde seizoen, dat vanaf 3 maart te zien is op RTL 4, is opgenomen in Frankrijk.

Tijl legt uit dat het altijd al het plan was om met De Verraders naar het buitenland te gaan. "Het eerste seizoen zou vanaf een schilderachtige locatie in Schotland, Frankrijk of Spanje zijn, maar toen kwamen we twee keer in lockdown en zijn we in Nederland gebleven. Nu gaan we dus voor het eerst echt de grens over, dus dat betekent ook dat de speler iets eerder uit hun comfort zone raken." 

'Zonder Soundos was er geen reet aan Halloween-editie De Verraders geweest'
Lees ook

'Zonder Soundos was er geen reet aan Halloween-editie De Verraders geweest'

Welke BN'ers het spel vol list en bedrog ditmaal zullen spelen, maakt Tijl nog niet bekend. Hij verklapt wel dat het er, met twintig kandidaten, meer zijn dan ooit. "Een verschrikkelijke hoeveelheid", geeft hij te kennen. "Ze praten allemaal door elkaar en over zichzelf. Niet te doen." En: "Het ontspoort als nooit tevoren." Maar, voegt 'ie toe: "Je gaat van heel veel mensen heel veel houden. Ze gaan zo diep en je maakt zo'n heftige ervaring met elkaar mee en dat schept een band voor het leven." 

Vandaag start de Amerikaanse versie van De Verraders, The Traitors. Anders dan in de Nederlandse reeksen, strijden beroemdheden in de VS samen met 'gewone' mensen om de geldpot die kan oplopen tot 250.000 dollar. 

Er is ook een Britse versie. Én een Russische, maar die is schaamteloos gejat, vertelt Tijl. "Enerzijds denk je: oh tof, want dat is een heel groot land. Maar toen bleek dat ze het gewoon gemaakt hadden, zelf. Ze hebben het gezien en toen hebben ze het gewoon gemaakt. Dus ik zei tegen Peter van der Vorst (zenderbaas van RTL, red.): 'Kun je daar niet iets tegen doen?'. 'Nee, want Rusland is een schurkenstaat.'"  

De excentrieke Stefano Keizers ging flink over de tong tijdens en na zijn deelname aan De Verraders:

Lees meer over
Tijl BeckandDe Verraders