TIMS TELE-VISIE

'Heel eventjes had ik tranen in mijn ogen bij Echte Meisjes in de Jungle'

Door Tim van Rodijnen··Aangepast:
© Videoland'Heel eventjes had ik tranen in mijn ogen bij Echte Meisjes in de Jungle'
RTL

Journalist Tim van Rodijnen (27) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In Tims Tele-visie pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast en ontroert.

"Het is natuurlijk heel treurig dat een stel volwassen vrouwen elkaar de tent uit vecht in Laos"

Twaalf meisjes bij elkaar in de jungle zetten is natuurlijk een recept voor drama. Acht afleveringen en een reünie van Echte Meisjes in de Jungle verder kan ik inderdaad stellen dat de deelneemsters ons ouderwets hysterische reality-tv hebben gegeven. De show was absoluut the talk of the town. Maar helaas zaten er wat mij betreft ook schaduwkanten aan dit seizoen.

Want hoe je het wendt of keert, het is natuurlijk heel treurig dat een stel volwassen vrouwen elkaar de tent uit vecht in Laos, ook al smullen we er massaal van. Denk aan de duw van Louisa richting Esmee, waardoor het avontuur voor beiden plotsklaps afliep. Er volgden memes op internet en zowaar een heuse remix van het incident. Iedereen zingt het mee: 'Wie zei da nou zo voelt da nou, nou, nou, nou?'

'Smaakmaker Tina de Bruin verdient de hoofdrol in een film'
Lees ook

'Smaakmaker Tina de Bruin verdient de hoofdrol in een film'

Hoe Esmee en Louisa bij de reünie tegenover elkaar zaten en het gebeuren als volwassen vrouwen uitpraatten, was een opluchting om te zien. En dat ze de strijdbijl zelfs begroeven met niet één, maar twee omhelzingen aan het einde, vond ik prachtig. Ik was al fan van Louisa sinds haar Gooische avontuur, maar nu nog meer. En knap van Esmee dat ze zo volwassen is dat ze het allemaal achter zich kan laten.

Zo kan het dus ook, Janice en Michella. Man, man, man. De aanhoudende en nooit eindigende ruzie tussen deze twee hield heel Laos en omgeving bezig. En ik moet zeggen, terwijl lang niet alles wat Michella roept door de beugel kan, ligt mijn sympathie toch bij haar. Janice is vast een heel leuke meid, als de camera’s uitstaan. Voor de camera’s lijkt ze de rol van haar leven te spelen in een TikTok-film.

En al die onnodige comments over of mensen nou wel of niet in de sportschool staan. Meid, alsjeblieft. Wat doet het ertoe? Zelf sport ik ook veel, maar ik heb tegelijkertijd het evenwicht van een dropveter. Dus neem je verlies zónder Fabiola en Jill onnodig te beledigen. Ik vond het extra gieren dat die twee meiden langer op dat paaltje bleven staan. 'Lekker voor je, roep ik dan', zou Michella zeggen.

Naast alle ruzies waren er ook mooie momenten. Eén keer heb ik zelfs heel kort tranen in mijn ogen gehad - ja, echt. Het overkwam me bij het afscheid van Michella, toen ze lieve woorden over Diva uitsprak. Dat raakte me echt. Daar moet ik wel meteen bij zeggen dat het niet moeilijk is om mij te emotioneren. Ik huilde vroeger al bij Glee, High School Musical en - hier lachen mijn vrienden me altijd om uit - bij het 'Koningslied'. Ik ben nou eenmaal een sucker voor saamhorigheidsgevoel.

Dan wil ik graag nog zeggen dat Valerio Zeno echt wat toevoegt aan het programma. Zijn goed getimede, droogkomische opmerkingen tussen alle hysterie door zorgen voor een relaxte sfeer. Mocht er een nieuw seizoen komen (yes, please), dan graag weer met Valerio. En met Louisa, Esmee en Channah, van wie we te weinig hebben gezien. En vooruit: Michella. Die is vast wel weer te porren, ook al zegt ze nu (nog) van niet.

Lees meer over
Tim van RodijnenEchte Meisjes in de JungleVideoland serie