OPENHARTIG BERICHTJE

Love Island-ster Raphaëlla openhartig over hoorapparaat: 'Nieuwe wereld voor mij opengegaan'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @raphaelladeuringerLove Island-ster Raphaëlla openhartig over hoorapparaat: 'Nieuwe wereld voor mij opengegaan'
RTL

'Love Island'-ster Raphaëlla Deuringer heeft voor zichzelf een grote stap gezet. Na tien jaar te hebben geworsteld met haar gehoor en tinnitus heeft de Vlaamse besloten een hoorapparaat te dragen. Sindsdien is er een wereld voor haar opengegaan, zo laat ze weten in een openhartige post op Instagram.

"Vanaf vandaag is mijn hoorapparaat geen last meer, maar mijn mooiste accessoire"

Raphaëlla schrijft dat haar nieuwtje voor veel mensen waarschijnlijk onverwacht komt, omdat alleen haar directe omgeving van haar gezondheidsproblemen weet. Die ontstaan op haar veertiende van de een op de andere dag. 'De afgelopen tien jaar heb ik dit eigenlijk willen vergeten en er niet aan willen toegeven en eerlijk gezegd was de enige reden daarvoor dat ik niet wist hoe onze generatie hiermee zou omgaan', geeft ze eerlijk aan. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Love Island-ster Kaz Crossley opgepakt in Dubai voor drugsgebruik
Lees ook

Love Island-ster Kaz Crossley opgepakt in Dubai voor drugsgebruik

De Love Island-babe schrijft dat ze zichzelf door het niet te vertellen in bescherming neemt omdat ze bang is 'anders' te zijn. 'Door de jaren heen was het niet makkelijk op school en vooral in drukke ruimtes om alles en iedereen te verstaan. Hoe vaak ik de afgelopen jaren wel niet 'ja' heb geknikt terwijl ik er eigenlijk niets van verstond.'

Van een hoorapparaat wil ze al die tijd niets weten, omdat ze niet anders wil zijn. Maar nu ze er sinds twee weken een draagt, had ze gewild dat ze het eerder had gedaan. 'Ik hoor geluiden die ik al tien jaar niet meer heb gehoord, ik kan makkelijker gesprekken volgen', somt ze op. Al is het soms ook vermoeiend en zijn het veel prikkels.

Raphaëlla hoopt door haar verhaal te delen aan te tonen dat je niet perfect hoeft te zijn om je dromen waar te maken. 'Vanaf vandaag is mijn hoorapparaat geen last meer, maar mijn mooiste accessoire', sluit ze af bij een reeks kiekjes waarop het apparaatje goed te zien is.

Lees meer over
Love Island