TVOH-SCHANDAAL

Advocaat Ali B reageert op conclusies TVOH-onderzoek

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Advocaat Ali B reageert op conclusies TVOH-onderzoek
RTL

De advocaat van Ali B heeft namens zijn cliënt gereageerd op het rapport van het onderzoek dat vandaag naar buiten is gekomen over het wangedrag bij 'The Voice of Holland'. Hij meldt dat Ali altijd heeft geweten dat hij niks te vrezen had van het onderzoek.

"Cliënt wordt in de media dan ook ten onrechte in verband gebracht met wangedrag bij The Voice"

'Cliënt heeft zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek. Hij wist ook zeker dat hij niets te vrezen had van dit onderzoek en dat is ook gebleken', laat advocaat Bart Swier weten aan RTL Boulevard.

Onderzoek The voice of Holland toont verziekte cultuur aan
Lees ook

Onderzoek The voice of Holland toont verziekte cultuur aan

Hij vervolgt: 'De vier medewerkers van The Voice, waarover Van Doorne schrijft, die te maken hebben gehad met ongepast gedrag hadden het niet over cliënt. Cliënt wordt in de media dan ook ten onrechte in verband gebracht met wangedrag bij The Voice.'

Saillant detail is echter dat het onderzoek van Van Doorne niet over strafbare feiten gaat, iets waar Ali B nu wel voor vervolgd wordt door het OM. Dus de resultaten van het onafhankelijke Van Doorne-onderzoek betekenen niet automatisch dat hij niet schuldig is aan seksueel wangedrag. 

Het onafhankelijke onderzoek, uitgevoerd door advocatenkantoor Van Doorne, werd ruim een jaar geleden door de productiemaatschappij achter de talentenjacht aangevraagd. Uit het rapport blijkt dat er alleen ongepast gedrag is vastgesteld bij The voice of Holland en niet bij The Voice Kids of Senior. Het onderzoek onthult 'ongepast gedrag door verschillende personen in verschillende vormen, waaronder verbale opmerkingen, digitale berichten (bijvoorbeeld via WhatsApp) en fysiek contact'.

Lees meer over
Ali B