OM TE BRAAKEN

Leonie ter Braak: 'Idee van trouwen en monogamie boven alles is verstikkend'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLeonie ter Braak: 'Idee van trouwen en monogamie boven alles is verstikkend'
RTL

Voor veel mensen is het idee om te trouwen een sprookje. Leonie ter Braak (42) kijkt daar echter heel anders tegenaan. Zij vindt het idee van trouwen 'tot de dood ons scheidt' en 'monogamie boven alles' juist verstikkend. Dat zegt ze in gesprek met '&C the magazine'.

"Ik denk juist dat als we dat allemaal wat minder vast gaan zien, het heel bevrijdend is"

De presentatrice is dan ook van mening dat we met z'n allen 'steeds meer gaan inzien' dat je je leven niet met één partner hoeft te delen. Volgens Leonie kunnen paden nou eenmaal uiteenlopen. "Of dat je ieder even een andere kant opgaat – al dan niet met een ander – en dan ook weer terug bij elkaar kunt komen. Ik denk juist dat als we dat allemaal wat minder vast gaan zien, het heel bevrijdend is."

Zelf is Leonie al zeventien jaar samen met haar partner. De twee hebben ondanks Leonies ideeën over samenzijn geen open relatie. "Maar we zeggen ook niet: dit is het, tot we dood zijn", legt de presentatrice uit. "We vinden het nu nog leuk met elkaar. Maar als dat niet zo is, is het ook oké. We zien wel. En ik denk dat die behoefte er dus ook juist minder is ómdat ik het zo vrijlaat in m’n hoofd. Als de optie er mag zijn, is de honger naar iets stiekems doen veel minder groot."

Leonie ter Braak haalt uit naar mensen die ijskoud water te lijf gaan: 'Zesjarigen'
Lees ook

Leonie ter Braak haalt uit naar mensen die ijskoud water te lijf gaan: 'Zesjarigen'

Een huwelijk ziet Leonie niet zitten. En dat komt vooral omdat ze veel op bruiloften van anderen is geweest. "Niet om m’n vrienden te beledigen, maar van de tig bruiloften waar ik ben geweest zijn er hooguit drie écht uitgesprongen", vertelt ze. "Van die perfect gemonteerde filmpjes waarvan het glazuur van je tanden springt. Dat past niet bij mij."

Leonie schuwt het niet om over privézaken te praten, zoals haar liefdes- of gezinsleven. Een tijdje terug sprak ze nog openhartig over haar eerste bevalling, die alles behalve soepel verliep. In de video hieronder zie je daar meer over.

De nieuwste &C the magazine ligt nu in de winkels. 

Lees meer over
Leonie ter Braak