MIANIMAAL

Aran Bade vindt kritiek Mia en Dion terecht: 'Zelf ja gezegd'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAran Bade vindt kritiek Mia en Dion terecht: 'Zelf ja gezegd'
RTL

Nog maar een paar weken en dan is het tijd voor het Eurovisiesongfestival. Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) zijn de uitverkorenen om ons land te vertegenwoordigen, maar het vertrouwen in het duo wordt lager en lager nadat ze tot twee keer toe een vals optreden geven. Ook songfestivaldeskundige Aran Bade (38) ziet het somber in, vertelt hij in De BLVD Podcast.

"Je merkte die avond wel dat er twee mensen op het podium stonden waarvan we allemaal dachten: die zijn niet happy"

Aran is al helemaal klaar voor het songfestival, dat op 9 mei van start gaat, en is afgelopen weekend dan ook bij Eurovision in Concert - waarbij 28 van de 37 landen optreden. Volgens Aran is de sfeer er gemoedelijk en drinkt iedereen gezellig een biertje. Totdat Nederland opkomt...

"Je voelde een soort kramp", zo omschrijft Aran het moment. "Mensen pakten hun mobieltjes uit hun zakken, de zaal werd wat stiller - het is nu eenmaal geen feestnummer - en toen draaide wat mij betreft de sfeer wel om. Fans willen natuurlijk, én hopen, dat het goed gaat. En je merkte die avond wel dat er twee mensen op het podium stonden waarvan we allemaal dachten: die zijn niet happy."

Duncan Laurence treedt op tijdens finale songfestival in Liverpool
Lees ook

Duncan Laurence treedt op tijdens finale songfestival in Liverpool

Volgens Aran zitten er elk jaar wel weer nummers bij die live minder goed zijn, maar volgens hem is er dit jaar bij Mia en Dion 'meer aan de hand'. 

Aran reageert ook op felle reacties en de kritiek die het duo krijgt na de twee slechte optredens. Hoewel de songfestivaldeskundige het ermee eens is dat we allemaal wel wat liever mogen zijn, moeten we volgens hem ook niet vergeten dat Mia en Dion zelf 'ja' hebben gezegd op het avontuur. "Ze weten - hoop ik - door wat Duncan heeft verteld wat ze te wachten staat. En de kritiek, dat zegt de AVROTROS zelf ook, is terecht. Als het niet goed is vind ik, als liefhebber van het songfestival, moeten we dat aan de  kaak stellen." 

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Aran BadeLuuk IkinkRob GoossensMia NicolaiDion CooperPodcastDe BLVD PodcastEurovisiesongfestival