VOORUIT

Tijs van den Brink verzet zich niet meer tegen komst Gordon in Op1

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Tijs van den Brink verzet zich niet meer tegen komst Gordon in Op1
RTL

'Op1'-coryfee Tijs van den Brink (52) verzet zich niet meer tegen de komst van Gordon (55) naar NPO-talkshow 'Op1'. Dat vertelt hij zondag in gesprek met 'De Telegraaf'.

"Ik heb me lang verzet tegen de komst van Gordon"

"Ik heb me lang verzet tegen de komst van Gordon, omdat ik alleen een nieuw willekeurig tv-programma een magere aanleiding vind", aldus de EO-journalist. "Maar als hij tijdens het WK kan meepraten over de regimes in de Golfstaten, omdat hij zelf in Dubai woont, vind ik dat wel relevant."

Tijs heeft fiducie in de doorstart van Op1 na het vertrek van BNNVARA. Die omroep keert in het nieuwe seizoen niet terug als partner in het programma, dat tot de zomer door vier omroepen werd gemaakt. WNL, EO en MAX gaan wel door.

Gordon barst in tranen uit: 'Ik wist niet of ik het nog kon'
Lees ook

Gordon barst in tranen uit: 'Ik wist niet of ik het nog kon'

"We zitten in een moeilijke fase", zegt Tijs in De Telegraaf. "Het was echt even spannend toen BNNVARA eruit stapte." Maar de EO-journalist gelooft dat het programma na de zomer zonder problemen 'een goede doorstart' zal maken.

BNNVARA trok zich terug vanwege een 'verschil van inzicht'. Het programma houdt een zomerstop van 17 juli tot 18 augustus. In de tussentijd praat een onafhankelijke deskundige met (oud-)redacteuren en (oud-)eindredacteuren. Voor half augustus zal dit leiden tot een advies aan de omroepen voor een optimale redactionele samenwerking in Op1. De talkshow werkt ook mee aan een onderzoek naar sociale veiligheid op de werkvloer.

Lees meer over
Tijs van den BrinkGordon