KOE DAN?

Louisa Janssen probeert koe te bezwangeren: 'Ik zit vast!'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLLouisa Janssen probeert koe te bezwangeren: 'Ik zit vast!'
RTL

In de eerste aflevering van 'Michella en Louisa Werken Mee' gaan Michella Kox (43) en Louisa Janssen (38) het plattelandsleven verkennen op een biologische melkveebedrijf in Pijnacker. Michella wordt nog liever 'hoer dan boer' en ook voor Louisa lijkt het boerenleven niet weggelegd, tot ze de kans krijgt om nieuw leven op de boerderij te brengen.

"Ik heb dat ook bij mijn man gedaan"

Melken, melken en nog eens melken: Michella en Louisa hebben het maar druk op het melkveebedrijf van boer Dirk en boerin Isabella. Om klokslag 04.00 uur staan ze, met een klein beetje tegenzin, klaar bij de koeien om te melken. Ze hebben hun tanden nog niet gepoetst, maar de uiers staan op knappen.

Gelukkig heeft Louisa er geen moeite mee om een uier te pakken. "Ik had vroeger ook een leuter, dus ik weet precies hoe je dat moet doen." Daarentegen moet Michella nog even inkomen. Beetje bij beetje overmeestert ze haar koeienangst en raakt ze de uiers aan. "Het zijn net kleine piemeltjes."

Het is Michella nog niet helemaal duidelijk hoe het nou kan dat de koe melk geeft. "Zijn ze dan allemaal zwanger?" Boer Dirk vindt dat een goede vraag en legt uit dat koeien elk jaar moeten kalven om melk te geven. Dat gezegd hebbende is het tijd om nieuw leven te creëren. 

Michella Kox en Louisa Janssen krijgen eigen Videoland-serie
Lees ook

Michella Kox en Louisa Janssen krijgen eigen Videoland-serie

Koe Nemo is tochtig en heeft de volgende dag een eisprong. Een goed moment om de inseminator bij haar in te brengen. "Als we kalfjes willen en we hebben geen stier, dan hebben we stierensperma", legt boer Dirk uit.

Louisa biedt aan om het zaad naar binnen te brengen bij de koe. "Ik ken dat. Ik heb dat ook bij mijn man gedaan." Eerst wil Michella het even proberen. Zo stoer als ze haar arm in de koe steekt, zo snel rent ze weg als het beest begint te poepen. Louisa giert het uit en de grote behoefte schrikt haar niet af om het klusje te klaren.

Zo gezegd, zo gedaan: Louisa bezwangert koe Nemo. Althans... daar hoopt boer Dirk op. Voordat Louisa haar arm weer heeft bevrijd, is er lichte paniek. "Ik zit vast!" Maar na wat duw- en trekwerk lukt het haar terug om los te komen. 

"We stapten er eigenlijk in met een lachertje, maar we moeten zeggen dat we voor jullie nu wel echt respect hebben", zegt Louisa. Michella stemt daarmee in. "Jullie werken je de pleuris, echt respect."   

Ook boer Dirk en boerin Isabella zijn tevreden met de hulp van Louisa en Michella. Ze zijn met vlag en wimpel geslaagd en kunnen zichzelf nu echte boerinnen noemen.

Michella en Louisa Werken Mee zie je iedere maandag bij Videoland. 

Lees meer over
Michella KoxLouisa JanssenMichella En Louisa Werken Mee