VOOR DE AFWISSELING

Dertigers-acteur Lykele Muus heeft kritiek op 'random' uitzendtijden

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Rob van der VoortDertigers-acteur Lykele Muus heeft kritiek op 'random' uitzendtijden
RTL

Lykele Muus (36), een van de hoofdrolspelers van de BNNVARA-serie 'Dertigers', vraagt zich af waarom het programma 'elke dag op een ander random tijdstip' op NPO 3 wordt uitgezonden. Via Instagram doet Lykele, die in de serie het personage Bart speelt, zijn beklag. Zo is de serie dinsdag om 22.02 uur te zien op NPO 3, maar woensdag pas om 22.23 uur.

"Want die 1,2 miljoen streams van de eerste week hadden ook lineaire kijkers kunnen zijn"

De acteur noemt de variërende starttijden van Dertigers 'zonde'. "Want die 1,2 miljoen streams van de eerste week hadden ook lineaire kijkers kunnen zijn. Groetjes, Bart", schrijft hij. Maandag werd gecommuniceerd dat het vierde seizoen van Dertigers in de eerste uitzendweek meer dan 1 miljoen keer werd gestreamd.

Komt er een vervolg op hitserie Dertigers in de vorm van Veertigers?
Lees ook

Komt er een vervolg op hitserie Dertigers in de vorm van Veertigers?

Een woordvoerder van de NPO zegt het volgende over de wisselende tijden: "In principe staat Dertigers elke werkdag horizontaal geprogrammeerd om 22.00 uur op NPO 3. Dat de starttijd hier en daar wisselt, heeft simpelweg te maken met de lengte van het programma ervoor."

Het vierde en tevens laatste seizoen van Dertigers is sinds 3 juli te zien op NPO 3. Afleveringen zijn iedere week vooruit te kijken via NPO Start.

Dertigers vertelt het verhaal van een vriendengroep, bestaande uit dertigers. De serie snijdt herkenbare thema's zoals kinderen, liefde en vriendschappen aan. De cast bestaat naast Muus uit onder anderen Justus van Dillen, Jelle de Jong, Leonoor Koster, Eva Laurenssen, Joy Wielkens en Wieger Windhorst.