OEMPA LOEMPA

Timothée Chalamet hoefde niet te auditeren voor Willy Wonka-film

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Warner Bros.Timothée Chalamet hoefde niet te auditeren voor Willy Wonka-film
RTL

Timothée Chalamet (27) heeft geen auditie hoeven doen voor de hoofdrol van Willy Wonka in de nieuwe speelfilm 'Wonka'. Regisseur Paul King (45) had naar eigen zeggen genoeg aan wat oude YouTube-video's van middelbareschooloptredens van de acteur om te weten dat hij de voor 'Wonka' vereiste zang- en dans kwaliteiten in huis had.

"Hij is geweldig en hij was de enige persoon in mijn gedachten die het kon doen"

"Het was een rechtstreeks aanbod, want hij is geweldig en hij was de enige persoon in mijn gedachten die het kon doen", vertelt Paul aan Rolling Stone. "Maar omdat hij Timothée Chalamet is en zijn leven zo absurd is, staan ​​zijn muziekoptredens van de middelbare school op YouTube en zijn ze honderdduizenden keer bekeken. Dus ik wist dat Timmy [red. Timothée] heel goed kon zingen en dansen."

Wonka is een prequel op het verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl en draait vanaf 15 december in de bioscoop. Eerder deze week kwam de eerste lange trailer van de film uit. Daarin is behalve een zingende Timothée ook een oranje Hugh Grant te zien. De 62-jarige Brit is gecast als Oempa Loempa, een bekend figuurtje dat ook in de boeken van Roald Dahl voorkomt. Andere rollen in de film zijn voor onder anderen Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key en Rowan Atkinson.

Bevestigt Met Gala-Jurk van Kylie Jenner romance met Timothée Chalamet?
Lees ook

Bevestigt Met Gala-Jurk van Kylie Jenner romance met Timothée Chalamet?

Timothée was ook gelijk enthousiast toen Paul hem voor de rol benaderde, vertelt de regisseur. "Hij had op de middelbare school aan tapdansen gedaan en hij had zoiets van: 'Ik zou best mensen willen laten zien dat ik dat kan.'"

Lees meer over
Timothée Chalamet