STAP VOOR STAP

Dionne Stax doet voor de dertiende keer ongetraind mee aan Nijmeegse Vierdaagse

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDionne Stax doet voor de dertiende keer ongetraind mee aan Nijmeegse Vierdaagse
RTL

Dionne Stax (38) doet ook dit jaar weer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. De presentatrice loopt de wandeltocht voor de dertiende keer. Na de eerste keer jaren geleden was Dionne om. "Alsof je vier dagen lang in een hele mooie bubbel leeft", vertelt ze in 'De Telegraaf'.

"Voor mij is dat Nederland op z’n mooist"

Ondanks de pijn en 'heel veel blaren' geniet de presentatrice enorm. "De gemoedelijkheid onder de lopers, de gezellige sfeer in de versierde dorpjes waar je doorheen komt en het feestelijke onthaal op de Via Gladiola: voor mij is dat Nederland op z’n mooist. Hoe gek dat ook klinkt, met al die onappetijtelijke heuptassen en wandelschoenen", zegt ze. "Maar dat kan me niets schelen, daar. Als je zo’n afstand loopt, moet je nu eenmaal goed uitgerust zijn."

Dionne Stax kreeg allergische reactie tijdens eerste romantische vakantie met vriend Steven
Lees ook

Dionne Stax kreeg allergische reactie tijdens eerste romantische vakantie met vriend Steven

Dionne merkt de laatste jaren wel dat ze ouder wordt en langer moet herstellen. "De spierpijn wordt ieder jaar wat erger. Ik wil het eigenlijk niet toegeven, maar ik denk weleens: hoelang kan ik dit nog ongeoefend doen? Ieder jaar zeg ik: ’Dit was de laatste keer’. Om me een paar maanden later, als ik de pijn vergeten ben, toch weer in te schrijven."

Voorlopig is de presentatrice in ieder geval niet van plan om te stoppen. "Dit wordt mijn dertiende beloning en dat is een ongeluksgetal. Dus het moeten er sowieso vijftien worden. En met 25 krijg je weer een mooier kruisje en dat wil ik stiekem ook. Nou goed, we zien wel. Stap voor stap…"

Lees meer over
Dionne StaxNijmeegse Vierdaagse