A NIGHT LIKE THIS

Caroline van der Leeuw sluit songfestival niet uit: 'Met goede song'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCaroline van der Leeuw sluit songfestival niet uit: 'Met goede song'
RTL

Caroline van der Leeuw (42) sluit een toekomstige deelname aan het Eurovisiesongfestival niet uit. De zangeres, die voorheen talloze Europese successen boekte onder de naam Caro Emerald en tegenwoordig actief is als The Jordan, gaat zich opgeven wanneer ze 'de juiste song' heeft.

"Ik ga er niet voor zitten"

Caroline werkte recent samen met producer Wouter Hardy, die de afgelopen jaren drie keer de finale van het songfestival haalde. "Ik moet zeggen dat het wel door m'n hoofd is geschoten", zei de zangeres in het NPO Radio 5-programma Volgspot. Een songfestivalsamenwerking met Wouter zit er echter niet in, denkt ze. "We hebben het daar niet over gehad en Wouter heeft helemaal geen tijd. Dan moet hij eerst een plekje vrijmaken in z'n agenda."

Caroline van der Leeuw klaar met alter ego Caro Emerald: 'Het overkwam me'
Lees ook

Caroline van der Leeuw klaar met alter ego Caro Emerald: 'Het overkwam me'

Bewust voor het songfestival schrijven wil ze ook niet. "Daar geloof ik sowieso niet in. Je moet gewoon iets maken wat je zelf heel tof vindt en als dat dan geschikt is, kan je je opgeven. Ik ga er niet voor zitten."

Caroline zegt echter geen nee tegen een mogelijke deelname. "Ik zou het wel leuk vinden", geeft ze toe. "Als het past. Het moet dan dus echt een goede song zijn en een song waarmee ik mezelf wil neerzetten op zo'n groot podium. Het moet wel echt bij mij passen."

Voor de Europese kijker zou deelname van Caroline een hernieuwde kennismaking met haar zijn. In 2009 scoorde ze in veel landen een hit met 'A Night Like This'. Ook het album 'Deleted Scenes from the Cutting Room Floor' was buiten Nederland een succes.

Lees meer over
Caro EmeraldEurovisiesongfestival