DE BAL AAN HET ROLLEN BRENGEN

Rafael van der Vaart en Roxane Knetemann clashen in De Oranjezomer: 'Niet waar wat je zegt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6 - screenshot uit De Oranjezomer 19-07-2023Rafael van der Vaart en Roxane Knetemann clashen in De Oranjezomer: 'Niet waar wat je zegt'
RTL

In 'De Oranjezomer' zijn Rafael van der Vaart (40) en Roxane Knetemann (36) te gast. Roxane zit er natuurlijk voor de Tour de France. Rafael is ook fan van de wielersport, maar niet van de verslaggevers van de NOS, waar Roxane onderdeel van is.

"Ik ben het niet helemaal met je eens"

Na wat gebabbel over de Tour de France wil Rafael wat kwijt over de verslaggeving van de NOS. "Ik heb mij een beetje gestoord aan mijn NOS-collega's", begint hij. Rafael is zelf ook NOS-commentator, maar dan bij het voetbal. "Misschien word ik ontslagen."

Hij vertelt over zijn zondagmiddag. "Wout Poels wint een geweldige etappe. Ik zit lekker thuis te kijken op de bank, frikandelletje erbij. Ik was in extase. Dan hoor ik: 'Oh, Wout [Poels, red.] rijdt weg bij Wout [van Aert, red.]. Balen, JumboVisma wint niet.' Maar ik ben geen JumboVisma-fan, ik ben Nederland-fan. Wout Poels werd niet in beeld genomen door de Franse regie, maar ook door de commentatoren was het heel erg lauw." Wout van Aert is een Belgische wielrenner voor de ploeg van JumboVisma. 

Estavana Polman onthult in De Oranjezomer: 'Rafael is jaloers'
Lees ook

Estavana Polman onthult in De Oranjezomer: 'Rafael is jaloers'

Roxane vreet zich op van binnen. "Ik ben het niet helemaal met je eens", begint ze. "Dat is gewoon niet waar wat je zegt." Maar dan verspreekt ze zich. "We waren als NOS-equipe zo blij met Wout van Aert." Ze bedoelde natuurlijk Wout Poels. Rafael haakt daar vilein op in. "Wat zegt ze? Wout van Aert! Dat zit er bij jullie zo in." Roxane verdedigt zich: "Elke etappe rijdt Wout van Aert aan kop. Dus dat ik nu een spreekfoutje maak... sorry, Rafael." 

Ze vervolgt haar verdediging. "We waren er megablij mee. We zeiden juist: 'Het is een beetje saai, hè, want er winnen geen Nederlanders.' En dan wint Wout Poels deze etappe. Maar wat er gebeurde was dat de Franse regie Wout niet in beeld nam."

Rafael ergert zich eraan dat de NOS-commentatoren zo fan lijken te zijn van de JumboVisma-ploeg. De strijd gaat eigenlijk tussen Jonas Vingegaard, van JumboVisma, en Tadej Pogačar, van een andere ploeg. Roxane gaat door met de verdediging van haar collega's. "Dan zeg ik het laatste erover. Tour de France gaat, jammer genoeg, vooral over het klassement. We zitten al tweeënhalve week van: wanneer gaat het gebeuren? En dan als bij de eerste meting een van de twee zestien seconden voor heeft op de ander, ja dan ben je een soort van in extase." 

Rafael kan het niet loslaten. "Maar Wout Poels, 36 jaar, alles wat hij meegemaakt heeft. Die wint een etappe. Ik begon te zweten", vertelt hij over de enige etappewinst van een Nederlander tijdens de Tour de France. 

De Oranjezomer zie je elke werkdag om 21.30 uur op SBS 6. Deze bewuste aflevering kijk je hier terug

Lees meer over
Rafael van der VaartHélène HendriksDe Oranjezomer