IN DE BOEIEN

Michella en Louisa sporen criminelen op: 'Dit is mijn droom'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandMichella en Louisa sporen criminelen op: 'Dit is mijn droom'
RTL

In de vierde aflevering van ‘Michella en Louisa Werken Mee’ lopen Michella Kox (43) en Louisa Janssen (38) mee met het vervoersbedrijf HTM in Den Haag. Ze gaan hier als buitengewoon opsporingsambtenaar aan de slag. De dames hebben veel zin om 'echte boeven' te vangen.

"We hebben een boef te pakken"

Nog niet eerder zijn Michella en Louisa zo enthousiast geweest over het werk dat ze moeten verrichten. "Ik vind het echt interessant. Ik mag zo de baas spelen", zegt Michella lachend. Daarnaast zijn de collega’s waar de dames mee samenwerken ook niet mis. "Ik ben ervan onder de indruk", aldus Michella.

Om als HTM-collega over straat te kunnen, trekken Michella en Louisa een uniform aan. Dat blijkt alleen lastiger dan gedacht. "Ik kom er niet in met mijn reet", klaagt Louisa. Volgens Michella is dat toch echt haar eigen schuld. "Dan had je maar geen bilvergroting moeten doen."

Louisa Janssen probeert koe te bezwangeren: 'Ik zit vast!'
Lees ook

Louisa Janssen probeert koe te bezwangeren: 'Ik zit vast!'

Uiteindelijk is het ook Louisa gelukt om zich in het uniform te wurmen. De dames kunnen op pad. Ze gaan de trams controleren op zwartrijders. Michella ziet het als haar kans om wraak te nemen. "Nu kan ik doen wat ze al die jaren bij mij hebben gedaan. Voelen hoe dat voelt om iemand gewoon lekker een bon te geven."

Na de controle van de eerste tram zijn de dames teleurgesteld. "Ze rijden gewoon niet zwart", zegt Louisa. De dames zijn extra gemotiveerd om in de tweede tram wel degelijk een boef te vangen. "Ongeldig!" roept Michella als ze een kaartje van één van de passagiers scant. Ze is dolenthousiast dat ze eindelijk een zwartrijder heeft gevonden en ook Louisa kan haar geluk niet op. "We hebben een boef te pakken."

Maar niets blijkt minder waar, want het scanapparaat van Michella werkt niet naar behoren. De passagier heeft 'gewoon' ingecheckt, tot teleurstelling van de vriendinnen. Helaas voor hen zijn de reizigers in Den Haag goed afgericht, want ze komen geen zwartrijders tegen. "Niemand rijdt zwart, hè verdomme", verzucht Michella. Deze baan is daarom niet wat de dames zich hebben voorgesteld. "Ik kom voor de sensatie."

Ondanks dat het niet zo gaat als ze verwachten, zijn de dames wel geschikt voor een baan in dit werkveld. Ze zijn klantgericht en kunnen goed samenwerken. Alleen de alertheid tijdens het werk behoeft enige verbetering. "Zou ik geen werk kunnen vinden, dan zou ik dit best wel kunnen doen", zegt Louisa. Maar voor Michella is het de eerste en laatste keer dat ze dit heeft gedaan. "Mocht ik geen werk kunnen vinden, zou ik dit ook niet willen doen. Maar ik vond het wel heel leuk."

Michella en Louisa Werken Mee zie je iedere maandag bij Videoland.

Lees meer over
Michella KoxLouisa JanssenVideolandMichella En Louisa Werken Mee