JINEK UITSTEKEN

Eva Jinek verlaat RTL en gaat naar AvroTros: 'Tijd voor iets anders'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEva Jinek verlaat RTL en gaat naar AvroTros: 'Tijd voor iets anders'
RTL

Eva Jinek (45) verlaat RTL en gaat terug naar de publieke omroep. Ze tekent een contract van 4 jaar bij AvroTros.

"Maar eerst komt mijn baby en daar kijk ik nu natuurlijk heel erg naar uit"

De presentatrice is vanaf begin 2024 terug bij de publieke omroep. Ze gaat bij AvroTros een programma maken waarin actualiteiten en cultuur centraal staan. En dat betekent dat Eva na vier jaar RTL verlaat. "Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren bij RTL. De hele periode was avontuurlijk en ook nog eens heel leerzaam. Nu is het tijd voor iets anders."

Eva Jinek verwacht veel van stagiaires: 'Wil iemand in optima forma zien'
Lees ook

Eva Jinek verwacht veel van stagiaires: 'Wil iemand in optima forma zien'

Eva krijgt een aanbod dat ze niet wil weigeren. "Toen AvroTros me vroeg terug te keren naar de publieke omroep om samen met hen een programma te ontwikkelen waarin ik zowel mijn journalistieke kant maar vooral ook mijn hart voor cultuur een plek kan geven, werd ik meteen enthousiast. We hebben heel veel zin om de kijker daar straks mee te inspireren."

Eva is inmiddels met zwangerschapsverlof. "Op een later moment gaan we de plannen voor onze samenwerking in detail uitwerken, maar eerst komt mijn baby en daar kijk ik nu natuurlijk heel erg naar uit.''

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Peter van der Vorst, contentdirecteur van RTL, laat aan ons weten: "We hebben de laatste vier jaar heel fijn samengewerkt met Eva en we hadden die samenwerking graag voortgezet. We vinden het jammer, maar respecteren haar keuze. De afgelopen jaren hebben we een sterke late night programmering neergezet, waar Renze, Humberto en Beau met z'n drieën aan doorbouwen. We wensen Eva veel succes bij AvroTros."

Bekijk alles over het vertrek van Eva in onderstaande video. 

Lees meer over
Eva Jinek