GEEN VERBETERING

Gezondheid Céline Dion ernstig verslechterd: 'Ze komt niet meer buiten'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPGezondheid Céline Dion ernstig verslechterd: 'Ze komt niet meer buiten'
RTL

Als Céline Dion (55) in mei van dit jaar haar concerttour moet afzeggen, is het al duidelijk dat het absoluut niet goed gaat met haar gezondheid. Nu, een paar maanden later, blijkt daar helaas geen verbetering in te zijn. Het gaat alleen maar slechter met de zangeres. Volgens 'The National Enquire' is Céline al zeshonderd dagen niet meer in het openbaar gefotografeerd.

"Ze heeft moeite met lopen en is op het punt gekomen dat harde geluiden spasmen veroorzaken"

Als we The National Enquirer moeten geloven, blijft haar gezondheid achteruitgaan. De zangeres lijdt aan het zogeheten stiff-person-syndroom, een zeldzame neurologische aandoening die hevige spasmen veroorzaakt en het bewegings- en zangvermogen aantast. Dit is de reden dat Céline genoodzaakt is om al haar optredens te annuleren. 

Zo vertelt een vriend in het blad dat ze inmiddels niet meer naar buiten kan. "Ze heeft moeite met lopen en is op het punt gekomen dat harde geluiden spasmen veroorzaken. Haar rug is krom en haar spierspasmen zijn soms ondraaglijk. De ziekte heeft invloed op haar stem, die anders klinkt. Daarnaast heeft ze het ook steeds lastiger met ademhalen."

Zus over zieke Céline Dion: 'Vinden geen medicijn dat werkt'
Lees ook

Zus over zieke Céline Dion: 'Vinden geen medicijn dat werkt'

Claudette, de zus van Céline, bevestigt dat het niet goed met haar gaat. Volgens haar is er nog steeds geen verbetering. "De dokters slagen er maar niet in medicatie te vinden die aanslaat. Toch blijven we hoopvol."

Linda, een andere zus, is inmiddels bij haar ingetrokken. "Ze blijft vechten. Ze is ook omringd door de allerbeste dokters en onderzoekers naar wie ze aandachtig luistert", aldus Linda. 

Lees meer over
Céline Dion