RIP

Overleden acteur Reiky de Valk had net regiedebuut afgerond

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @reikyrichOverleden acteur Reiky de Valk had net regiedebuut afgerond
RTL

Acteur Reiky de Valk heeft vlak voor zijn overlijden zijn eerste korte film gemaakt. De 23-jarige draaide het project 'Parijs Groen' met acteurs Mike Libanon (60) en Rosa Stil. Hij bekostigde het project middels crowdfunding. Dat heeft zijn management Favor Talents donderdag gemeld.

"In de film hebben we geen tijd om deze onderwerpen allemaal te bespreken, daarom wil ik dat de kijker ze voelt"

De korte film duurt bijna tien minuten en gaat over de ingewikkelde relatie tussen twee kunstenaars. De kijker brengt één avond met het stel door in hun atelier aan de Amstel, waar ze samen praten, in bed liggen en werken. De muziek is gecomponeerd door Teun Vrienten, de zoon van componist en zanger Henny Vrienten.

Dertigers-acteur Reiky de Valk (23) overleden
Lees ook

Dertigers-acteur Reiky de Valk (23) overleden

Reiky stelde in een korte toelichting over het project dat het gaat om een verhaal dat gaat om 'emotie, achterliggende gedachtes en weggestopte trauma's. In de film hebben we geen tijd om deze onderwerpen allemaal te bespreken, daarom wil ik dat de kijker ze voelt'. Het is nog niet duidelijk wanneer en hoe Parijs Groen in première gaat.

De acteur zal niet te zien zijn in de kerstspecial van de serie Dertigers, aldus Favor Talents. Reiky was vooral bekend dankzij deze serie en Oogappels, waar hij ook in te zien was. Zaterdag vindt aan het Amstelveld in Amsterdam een herdenkingsbijeenkomst plaats. Zijn management en familie ontvingen sinds het nieuws van zijn overlijden vele honderden reacties, kaarten en boeketten. Ook zijn in Amsterdam op diverse plekken kleine herdenkingsplekken opgericht waar een foto van Reiky is omgeven door bloemen.

Zijn familie maakte maandag bekend dat 'Reiky ervoor heeft gekozen om zijn licht vanaf boven over ons te laten schijnen. Hij zal voor altijd bij ons zijn, voor altijd in ons hart. Moge zijn ziel schijnen in vrede.'

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.