MATS

Geadopteerde Rowan Veltman hoopt ook op adoptieverhaallijn in GTST

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/VideolandGeadopteerde Rowan Veltman hoopt ook op adoptieverhaallijn in GTST
RTL

Rowan Veltman (18), of beter bekend als 'Mats' in 'Goede Tijden, Slechte Tijden', zou graag een adoptieverhaallijn terug willen zien in de soapserie. Dat vertelt hij tijdens een vragenrondje op Instagram.

Mats is een nieuwe personage in de soapserie en maakt als dakloze veel indruk in Meerdijk. Zo heeft Shanti zijn haar geverfd, maar neemt hij de benen zonder hiervoor te betalen. Ook betaalt hij in het café van sportschool BOKS niet voor zijn maaltijd en weet hij daarmee Rik tegen zich te werken. Toch hebben beiden personages hem vergeven, wanneer ze er achter komen dat hij dakloos is. Momenteel woont Mats zelfs bij Rik in huis.

Als het aan de acteur ligt, wordt hij snel geadopteerd door Shanti, vertelt hij tijdens een Question and Answer op Instagram. "Ik ben in het echt namelijk ook geadopteerd, dus het zou wel grappig zijn. Want dan zou ik echt gewoon puur mijn eigen verhaallijn spelen", zegt de acteur. Hij vindt dat de rol van Mats hem sowieso op het lijf geschreven is. "Mats is soort van een minder expressieve versie van hoe ik ben." 

GTST-fans gaan los over vreemdganger Julian: 'Wat doet hij?'
Lees ook

GTST-fans gaan los over vreemdganger Julian: 'Wat doet hij?'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook hoopt hij op een andere verhaallijn: "Wat ik nog heel erg vet zou vinden om op beeld te mogen zetten, is toch wel mannen met een eetprobleem. Ik heb het zelf namelijk nog nooit op tv gezien." 

Rowan is geen onbekende in de tv-wereld. In 2022 doet hij mee aan Holland's Got Talent om zowel de Friese taal als genderdiversiteit op de kaart te zetten. "Homo-, trans- of biseksueel of pan, het maakt niet uit. Je moet je geaccepteerd voelen", aldus Rowan tijdens zijn auditie die hij op hoge hakken doet. Dankzij de golden buzzer van jurylid Edson da Graça staat Rowan in de finale, die hij helaas verliest van de dansgroep CDK JR. 

Je kunt zijn optreden hier terugzien.

Lees meer over
GTST