PAGE OF HONOR

Prins George schrijft geschiedenis met rol tijdens kroning Charles

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Prins George schrijft geschiedenis met rol tijdens kroning Charles
RTL

Voor prins George (9) is het natuurlijk al spannend genoeg dat hij op 6 mei een rol gaat spelen tijdens de kroning van zijn opa koning Charles (74), maar hij blijkt er ook nog eens geschiedenis mee te schrijven. Het is namelijk de eerste keer in de moderne koninklijke geschiedenis dat iemand in de tweede lijn voor de troon een dergelijke taak heeft tijdens de kroning.

Op 6 mei is George een zogeheten 'Page of Honor', wat betekent dat hij meeloopt in het middenpad van Westminister Abbey  en de gewaden van zijn opa en stiefoma Camilla zal dragen. George is technisch gezien de tweede in lijn voor de troon achter zijn vader prins William. 

Prins George heeft belangrijke rol bij kroning van opa Charles
Lees ook

Prins George heeft belangrijke rol bij kroning van opa Charles

Het is de eerste keer dat iemand als tweede in de lijn voor de troon op deze manier dient tijdens een kroning. “Deze rol voor George geeft ook de juiste symboliek voor de toekomst en geeft hem iets wat hij zich voor altijd zal herinneren," zo vertelt koninklijk auteur Hugo Vickers aan The Times.

Bij de laatste kroning van koningin Elizabeth, in 1953, keek Charles tijdens bepaalde momenten van de dienst toe, maar nam hij niet deel. Dat zal deze keer waarschijnlijk wel het geval zijn voor zijn andere kleinkinderen, prinses Charlotte en prins Louis.

Lees meer over
Koning CharlesPrins George