10 tot 20 vluchten per dag

KLM schrapt tot eind augustus meer vluchten om personeelstekort: 'Werkdruk erg hoog'

Door Chris Koenis··Aangepast:
© ANPKLM schrapt tot eind augustus meer vluchten om personeelstekort: 'Werkdruk erg hoog'
RTL

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt deze zomer extra vluchten vanaf Schiphol vanwege het gebrek aan personeel. Dat moet de werkdruk verlagen op de mensen die momenteel wel kunnen worden ingezet.

Tot en met 28 augustus annuleert KLM iedere dag tien tot twintig retourvluchten naar Europese bestemmingen. 

"Door personeelstekorten bij Schiphol en in de eigen operatie is de werkdruk op de luchthaven erg hoog", schrijft het bedrijf vrijdagochtend in een verklaring. "De maatregelen van KLM moeten rust in de operatie brengen en de druk bij zowel Schipholmedewerkers als eigen medewerkers verlagen."

Jacht op nieuw personeel voor Schiphol verloopt nog moeizaam
Lees ook

Jacht op nieuw personeel voor Schiphol verloopt nog moeizaam

Verkoop ingeperkt

Gedupeerde reizigers krijgen een aanbod voor een alternatieve vlucht. Om daar ruimte voor te maken, wordt de verkoop van resterende stoelen van KLM en KLM Cityhopper naar Europese bestemmingen 'verder sterk beperkt', aldus het bedrijf.

De maatregel komt bovenop de beperkingen die KLM al eerder heeft ingezet om nieuwe chaos op de luchthaven te voorkomen. In totaal moeten er dagelijks 13.500 passagiers minder opstappen om de druk op de luchthaven te verlichten. De helft van die opgave komt op het bordje van grootgebruiker KLM.

Ook vracht aangepast

Verder past KLM ook andere werkprocessen aan vanwege de hoge werkdruk bij grondmedewerkers. Zo wordt geen vracht meer meegenomen in de KLM Cityhopper-toestellen.

Ook gaan er geen losse pakketten en postzakken meer in de laadruimte van vliegtuigen naar intercontinentale bestemmingen. Deze maatregelen gelden tot eind oktober. Dan loopt de zomerdienstregeling af.

Lees meer over
Air France KLMSchipholArbeidsmarktLuchtvaartPersoneelstekort