Gestruikeld over rails

Vrouw die val maakte in live-uitzending Op1: 'Vijf kwartier gebloed'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
RTL

Corlien Doodkorte, de vrouw die gisteravond in de live-uitzending van de talkshow Op1 een zware val maakte, heeft bij RTL Boulevard gereageerd op het ongelukkige incident. Ze zegt te zijn gestruikeld over rails die op de zwarte studiovloer waren bevestigd.

"Ik had zó'n bloedneus", zei Doodkorte tegen RTL Boulevard (video: zie bovenaan dit artikel). De vrouw zou in de talkshow vertellen over genezing door bidden. Ze is parkinsonpatiënt en slikt bloedverdunners. "We hebben vijf kwartier zitten klieren om dat bloed te stelpen", zei ze. 

'Nare val'

Ze kwam ten val doordat ze zich verstapte. "De vloer is daar zwart geschilderd en ik viel met mijn gezicht op die rails waar je camera's overheen kan laten rijden." Ze werd onmiddellijk geholpen door een huisarts die eveneens te gast was in de uitzending.

Doodkorte zei 'allerlei andere plekken' te hebben overgehouden aan het incident, dat ze een dag later omschrijft als 'gewoon een nare val'. 

Op1-gast valt tijdens uitzending: 'Ze bloedt en het gaat niet goed'
Lees ook

Op1-gast valt tijdens uitzending: 'Ze bloedt en het gaat niet goed'

Volgens Doodkorte werd haar na afloop voorgehouden dat zo'n ongeluk 'al veel eerder had kunnen gebeuren'. Bertus Tichelaar, de hoofdredacteur van de EO, zei eerder dat hij tevreden was met de manier waarop is gehandeld. 

Kritiek was er vooral op de manier waarop presentator Margje Fikse het voorval becommentarieerde. Tichelaar zei het begrijpelijk te vinden dat de uitzending niet werd stilgelegd. "Ze had een bloedneus, maar kon wel reageren. Er was een huisarts bij en ze reageerde direct goed op hem."

Ruimte voor speculatie

Was de uitzending wel gestaakt, dan had dat volgens Tichelaar alleen maar ruimte geboden aan speculatie. "Als het echt ernstig was hadden we dat uiteraard gedaan, maar de mevrouw in kwestie is na de uitzending gewoon naar huis gegaan."

Lees meer over
RTL BoulevardTv-programmaOp1