Nederlandse sterren betrokken bij fraudeonderzoek

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Nederlandse sterren betrokken bij fraudeonderzoek
BN'er fraudezaak

De belastingadviseur die ervan verdacht wordt dat hij bekende Nederlanders op papier heeft laten emigreren naar belastingparadijzen, vertegenwoordigt grote dj's als Tiësto en Afrojack. Enkele dj's en advocaten zouden al door de autoriteiten zijn bevraagd en zouden aangemerkt kunnen worden als verdachte.

Het Openbaar Ministerie maakt woensdag bekend dat het invallen heeft gedaan in Amsterdam, Volendam en Utrecht. De verdachte zou miljoenen euro's uit het zicht van de belastingdienst hebben gehouden.

Ook Patricia Paay is slachtoffer geworden van B.'s praktijken, zegt ze tegenover De Telegraaf. "Financiële constructies met het buitenland? Had ’ie dat bij mij ook maar gedaan", zegt de diva. "ie zak heeft me twee ton gekost. Hij deed mijn aangiften, maar vergat even te zeggen dat ik dat geld nog moest betalen. Terwijl de aanmaningen bij hem binnenkwamen. Ik vond het altijd een slome die nooit ergens op reageerde."

Ook Linda de Mol, Gaston Starreveld, Kim Feestra en dj Michael Mendoza zouden zaken hebben gedaan met de verdachte B.

Eerste reactie belastingadviseur van de sterren
Lees ook

Eerste reactie belastingadviseur van de sterren

"De belastingadviseur zou meerdere cliënten die onder andere werkzaam zijn in de media en entertainment vermoedelijk op papier hebben laten emigreren uit Nederland", valt te lezen in het persbericht. "Hij richtte voor die cliënten ook vennootschappen op in belastingparadijzen zoals Guernsey en Cyprus."

Als de cliënten van de man weten van zijn werkwijze, kunnen zij als medeplichtig worden aangemerkt in het fraudeonderzoek. Volgens Quote reden tot onrust bij de betrokken dj's. Ze zouden inmiddels bij hun managers of advocaten geïnformeerd hebben of ze bloot staan aan mogelijke verhoren, invallen of zelfs vervolging.

Lees meer over
AfrojackTiësto