Eerste reactie belastingadviseur van de sterren

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL BoulevardEerste reactie belastingadviseur van de sterren
BN'er fraudezaak

Frank B., belastingadviseur van de sterren, wordt verdacht van belastingfraude. Hij wordt ervan verdacht dat hij bekende Nederlanders op papier heeft laten emigreren naar belastingparadijzen. Frank B. komt nu met een eerste reactie.

"Cliënt herkent zich op geen enkele wijze in deze verdenking"

In een reactie op de verdenking zegt zijn advocaat dat Frank B. zich op geen enkele wijze in de verdenking herkent. "Met welke 'papieren' verhuizing dan ook is hij niet bekend. In het persbericht wordt eveneens vermeld dat hij vennootschappen zou hebben opgericht waarvan hij vermoedelijk ook bestuurder zou zijn geweest. Ook dit is volledig bezijden de waarheid en dit had door de autoriteiten ook eenvoudig kunnen worden nagegaan", aldus de advocaat van de belastingadviseur. 

Linda de Mol reageert op BN'er fraudezaak
Lees ook

Linda de Mol reageert op BN'er fraudezaak

Ze vervolgt met: "Mijn cliënt heeft zich bij het vervullen van zijn werkzaamheden volledig verlaten op de geldende wet en regelgeving. Voor het incidenteel vervullen van een bestuursfunctie is geen trustvergunning nodig. Cliënt heeft zich daar al eerder door een specialist over laten voorlichten en begrijpt niet dat er nu op dit punt een verdenking zou kunnen zijn."

"Frank B. betreurt het ten zeerste dat namen van zijn clientèle in de media worden genoemd. Het onderzoek betreft structuren van slechts twee van zijn relaties. Dat zij in het buitenland wonen, is afgestemd met de Belastingdienst. Cliënt respecteert hun privacy."

Ook laat zijn advocaat weten dat hij is verbijsterd over de wijze waarop dit 'verhaal' in de media naar voren wordt gebracht en de 'veroordeling' die daarin steeds en reeds besloten ligt. "Dit steekt met name nu dit alles gebeurt zonder en voordat er überhaupt inzicht is verkregen in de concrete verdenkingen en cliënt in staat is gesteld daar (via de juridische kanalen) op te reageren. Hij zal met de autoriteiten werken om de ontstane misverstanden op de kortst mogelijke termijn op te lossen."