Tranentrekker

Heftige laatste aflevering Beau Five Days Inside

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLHeftige laatste aflevering Beau Five Days Inside
RTL

Eén van de grootste nachtmerries voor ouders is dat hun kind kokend heet water over zich heen krijgt. Beau maakt dit van dichtbij mee in de laatste aflevering van Beau Five Days Inside als hij logeert in een brandwondencentrum in Rotterdam.

"Ik heb op een gegeven moment zelf aan mijn ex-man gevraagd of alsjeblieft die stekker eruit getrokken kon worden"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Johnny is één van de eerste patiëntjes die Beau leert kennen in het centrum. Hij krijgt door een stom ongeluk een kop kokend hete thee over zich heen. De helft van zijn gezichtje is verbrand en ook zijn lichaam is beschadigd. “Je ziet en hoort hem zo huilen en dat gaat door merg en been”, vertelt de oververmoeide moeder Margriet.

De 5 meest bijzondere momenten uit Beau Five Days Inside
Lees ook

De 5 meest bijzondere momenten uit Beau Five Days Inside

Johnny is vlak voor het ongeluk met zijn moeder in de woonkamer terwijl hij bezig is met zijn speelgoed. Als zijn moeder even niet oplet loopt hij naar de keuken. “Mijn man was in de keuken thee aan het maken en zet de beker met kokend water op het aanrecht. We hebben allebei niet door dat hij naar de keuken loopt. Hij heeft op de puntjes van zijn tenen moeten staan om erbij te kunnen. Op het moment dat mijn man het doorkreeg was het te laat", vertelt Margriet.

Beau is al snel verslagen van wat hij ziet in het centrum. “Ik ben maar een toeschouwer, maar mijn eerste dag in het centrum valt ontzettend zwaar. Vooral om de kindjes te zien, die doen mij veel meer dan ik zou willen. Je weet dat het gebeurd, maar om te zien hoeveel pijn het doet en hoeveel ellende er ontstaat door zo’n kopje thee... ai ai ai...”

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Later ontmoet Beau Joyce, een moeder van twee kinderen die ander half jaar in het centrum heeft moeten liggen. Nu is zij terug voor een huidtransplantatie. “Ik heb in bed gerookt, het domste wat je kan doen, en toen ben ik in slaap gevallen. Toen ik wakker werd lag ik in het centrum dus ik heb er niks van meegekregen. 55% van mijn lichaam is verbrand.”

Joyce komt over als een vrouw die vecht voor haar leven, maar dat is niet altijd zo geweest. “Ik heb op een gegeven moment zelf aan mijn ex-man gevraagd of alsjeblieft die stekker eruit getrokken kon worden. “En de kinderen dan?”, vroeg mijn ex-man. Toen zei ik “Die zijn goed bij jou.” Dan kan je misschien een beetje nagaan hoeveel pijn je hebt.”

Iedere avond ligt Beau verslagen in bed en wordt hij wakker gehouden door het geschreeuw en gehuil van de kinderen. “Die kinderen hebben het echt het zwaarst, die ouders ook”, vertelt Beau terwijl hij in tranen uitbarst.

Lees meer over
Beau van Erven Dorens