Temptation Island 1.0.

15 jaar geleden: eerste aflevering Paradise hotel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty Images15 jaar geleden: eerste aflevering Paradise hotel
RTL

Alweer vijftien jaar geleden is de allereerste aflevering van Paradise Hotel te zien bij het Amerikaanse FOX. Wekenlang houden de avonturen van Keith, Charla, Dave en de andere kandidaten de kijkers in de ban. Hoog tijd voor een recap!

Leader

Charla, Keith, Toni...herken jij ze allemaal nog?

In Paradise Hotel draait het om een groep singles die verblijven in een luxe resort. De bedoeling is om zo lang mogelijk te bivakkeren in het paradijs. Er is echter één probleem: iedere week maakt een nieuwe hotelgast zijn of haar opwachting in het hotel. Wekelijks moeten de kandidaten koppels vormen en blijft er dus steeds een hotelgast over die gedwongen het programma moet verlaten. 

Wat vindt Amijé irritant aan Temptation Island VIPS-Donny?
Lees ook

Wat vindt Amijé irritant aan Temptation Island VIPS-Donny?

Liefde, lust en drama in Paradise Hotel

In de realityshow werd lief en leed gedeeld.

Door het programma groeien Alex, Kristin, Toni, Keith, Beau, Melanie, Holly, Tara, Zack, Scott en de andere kandidaten in één klap uit tot ware realityhelden. De finale van de realityshow gaat de boeken in als een aflevering om nooit te vergeten. 

De ontknoping

Dave is verbijsterd als hij hoort geen geld te krijgen van Charla.

De finale wordt gewonnen door Keith en Charla. Samen winnen ze een bedrag van 250.000 dollar. Keith vormde een koppel met Tara en besloot zijn deel van het geld dan ook om met haar te delen.

Charla pakte het echter heel anders aan: totaal onverwacht besluit ze de jackpot niet te delen met haar maatje Dave, maar al het geld voor zichzelf te houden. De fans zijn verbijsterd en de uitzending brengt dan ook een hoop teweeg in televisieland. 

Grappig feitje: in 2005 heeft Nederland zijn eigen Paradise Hotel. De Nederlands-Vlaamse productie is te zien bij Veronica en wordt gepresenteerd door Tanja Jess en Hans Otten. Het programma is echter geen succes en keert dan ook niet terug op de televisie voor een tweede reeks.